0
Αναμενόμενη ήταν η τουρκική επικέντρωση στα όπλα που θα "φοράνε" τα ελληνικά Rafale, ειδικά σε ότι αφορά τον πύραυλο  METEOR, για τον οποίο αναμένεται μεγάλη κινητοποίηση του συνόλου των τουρκικών στρατιωτικών υπηρεσιών για να αποκαλυφθούν τα μυστικά του, κάτι για το οποίο δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανένας εντός Ελλάδος.       

Τούρκος ειδικός επί των αμυντικών συστημάτων εκφράζει τον έντονο σκεπτικισμό του για την προμήθεια από την ελληνική πολεμική αεροπορία των πυραύλων τύπου METEOR, δηλώνοντας ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία οφείλει να εφοδιαστεί άμεσα με αντιαεροπορικά συστήματα για την αντιμετώπιση του ελληνικού κινδύνου στον αέρα.     

“Η Ελλάδα θα αγοράσει πυραύλους Meteor με τα Rafale ενώ θα προμηθευτεί πυραύλους Scalp, Mıca και Exocet.

Οι πύραυλοι Scalp, AM-39 και Meteor, αποτελούν υψηλής επικινδυνότητας απειλή για την Τουρκία, μαζί με το ραντάρ AESA στα αεροσκάφη Rafale κατά την διάρκεια πιθανής εναέριας μάχης. Το δικό μας ινστιτούτο Tübitak έχει ετοιμάσει παρόμοιο πύραυλο, (μόνο που δεν έχει τις δυνατότητες των γαλλικών πυραύλων)” τόνισε ο Τούρκος ειδικός Anıl Şahin. 

"Η Ελλάδα σε πιθανή σύρραξη στον αέρα, διαθέτοντας τον πύραυλο Meteor μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της εναντίον της Τουρκίας.

Οι πύραυλοι αυτοί μαζί με τα αεροσκάφη Rafale θα δώσουν στην ελληνική πλευρά ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα σε μια πιθανή εναέρια μάχη έναντι των τουρκικών αεροσκαφών που δεν διαθέτουν επί του παρόντος πυραύλους με την ίδια εμβέλεια”, δηλώνει ο έτερος Τούρκος ειδικός Ali Kemal Erdem.

Αυτό όμως που προκάλεσε πραγματικά ανησυχία στην Άγκυρα και σε δεκάδες ειδικούς των πολλών αμυντικών ινστιτούτων είναι το γεγονός την παραλαβής και νέας παρτίδας αεροσκαφών Rafale έως το 2025 από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ανεβάζοντας τον αριθμό αυτών των μαχητικών σε 40, κάτι που μεταφράζεται σε πλήρη ελληνική αεροπορική υπεροχή τόσο στην Α.Μεσόγειο όσο και πάνω από την Κύπρο.

“Οι πληροφορίες ότι τα νέα ελληνικά μαχητικά θα διαθέτουν πυραύλους Meteor με άμεση παράδοση των νέων μαχητικών από το Παρίσι, αντιμετωπίστηκε με έκδηλη ανησυχία σε όλα τα τουρκικά αμυντικά φόρουμ. 

Ο λόγος για την ανησυχία είναι ότι οι πύραυλοι Meteor, που έχουν μεγάλο εύρος βεληνεκούς ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών υπέρ της Ελλάδας σε πιθανή ένταση”, αναφέρει επί λέξη τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Τούρκος Σμήναρχος ε.α, Osman Başıbüyük, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην τουρκική πολεμική αεροπορία για πολλά χρόνια δήλωσε χαρακτηριστικά: “ αυτός ο πύραυλος είναι ένας ενεργός πύραυλος που κατευθύνεται από ραντάρ, όπως οι πύραυλοι μεσαίας εμβέλειας AIM-120 AMRAAM που χρησιμοποιούμε στα δικά μας αεροσκάφη F-16, αλλά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον AIM-120 AMRAAM χάρη στον κινητήρα ramjet.

Θα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα ελληνικά αεροσκάφη σε μια πιθανή σύγκρουση. 

Τώρα όσο αφορά στο ραντάρ AESA των ελληνικών Rafale, αυτό θα εντοπίζει τα δικά μας F-16, πολύ πριν το κάνουν τα  δικά μας, τα οποία θα έχουν ήδη στοχοποιηθεί από τα  ελληνικά μαχητικά που θα τα έχουν “κλειδώσει”,  χάρη και στην εμβέλεια του πυραύλου Meteor”.

Ο Başıbüyük, δήλωσε ότι για να διατηρηθεί η ισορροπία με την Ελλάδα στον αέρα θα πρέπει τα ετοιμαστούν τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα Merlin και Peregrine.

“Επίσης πρέπει να αναπτύξουμε τα απαραίτητα μέτρα ηλεκτρονικής παρεμβολής εξετάζοντας τους γαλλικούς πυραύλους. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσω ότι όλες οι πληροφορίες για τον πύραυλο Meteor σε Ελλάδα και Γαλλία, δεν είναι καθόλου προσβάσιμες για την Τουρκία.

Υπό αυτήν την έννοια, πριν από την δοκιμή του αντίστοιχου τουρκικού πυραύλου Göktuğ, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Merlin και Peregrine από την Τουρκία, προκειμένου να αποτραπεί ή και να αυξηθεί η μεταβαλλόμενη ισορροπία δυνάμεων”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Başıbüyük είπε επίσης ότι οι νέες αγορές παρόμοιων αεροσκαφών από την Ελλάδα θα μπορούσαν να διαταράξουν την αεροπορική ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Τούρκοι ειδικοί μιλώντας ξεκάθαρα την γλώσσα της αλήθειας διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα με 18 ή 40 Rafale μαζί με πυραύλους Scalp, Mıca, Exocet, και METEOR, θα κυριαρχεί στους αιθέρες, οπότε θα κάνουν τα πάντα στην κυριολεξία για να μάθουν τα μυστικά τους, ειδικά σε ότι αφορά τον τελευταίο πύραυλο, είτε μέσω Γαλλίας είτε αναζητώντας πληροφορίες πιθανόν λέμε εντός Ελλάδος.       

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top