0
Είναι το φλέγον, θα μπορούσε να πει κανείς, ζήτημα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας- τη εξαιρέσει της πανδημίας, η οποία μονοπωλεί τις ζωές μας εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και το ολόμαυρο βαλς του με το θάνατο, μιας και η κατάστασή του, όπως ενημερώνουν οι γιατροί, χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.

Στην Ελλάδα, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κοινή γνώμη έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: στους μεν που αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος του ΔΚ (κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται και το φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία και εξέχοντα νομικά πρόσωπα της χώρας) αλλά φτάνουν στο «επικίνδυνο» σημείο της ηρωοποίησης του στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Ν, και στους δε που επαναλαμβάνουν ατέρμονα πως «ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος και δε δικαιούται να ζητάει το παραμικρό», βλέποντας ευκρινώς το πασιφανές δέντρο και χάνοντας το κοινωνικό δάσος.

Με τα πάντα να κρίνονται σε μια κλωστή πλέον και με την αναβίωση της θανατικής ποινής, έστω και δια της πλαγίας οδού, στη χώρα μας, άπαντες εκφέρουν γνώμη για το ζήτημα, ανεξαρτήτως του αν γνωρίζουν ή όχι την υπόθεση.

Μέσα στον γενικότερο «χαμό», λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- που… κατηγορείται κι αυτός, εν πολλοίς, για την υπόθεση του ΔΚ- αποφάσισε να τοποθετηθεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media.

Τα όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν με φωνή της λογικής σε ηλεκτρονική μορφή, και ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος ιδεολογικά (και όχι μόνο) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξίζει να τα διαβάσει.

Το πλήρες μήνυμά του ήταν το εξής:


Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top