0
Η Ελλάδα, μετά από πολύ καιρό απραξίας όσον αφορά το εξοπλιστικό σύστημα των ΕΔ, φαίνεται πως έχει βάλει ρότα για το ποιοτικό προβάδισμα έναντι των Τούρκων, ιδιαίτερα μετά τις προκλήσεις της Άγκυρας το καλοκαίρι του 2020. 

Η Πολεμική Αεροπορία, εκτός από τα Rafale που αναμένονται, έχει σκοπό να φτάσει στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο τα ελληνικά F-16.

Παράλληλα, το ελληνικό οπλοστάσιο ενισχύεται και με πυραύλους Harpoon. Πρόκειται για αντιπλοϊκούς πυραύλους οι οποίοι δίνουν στα ελληνικά Viper της δυνατότητα να «καθαρίσουν» την Ανατολική Μεσόγειο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους Harpoon που αποδέσμευσαν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, θα φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper που θα σταθμεύουν στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αντι-ραντάρ βλήματα HARM των ελληνικών F-16 (και κατά των ραντάρ των ρωσικών S-400 και όποιου άλλου τουρκικού ραντάρ υπάρχει), εμβέλειας 150 χλμ., μπορούν να διαλύσουν την προβληματική τουρκική αεράμυνα.

Τα HARM έχουν το πλεονέκτημα πως «κλειδώνουν» τον στόχο από την εκπομπή των ραντάρ και τον πλήττουν ακόμα και αν κλείσει το ραντάρ, αφού κρατάνε καταγεγραμμένο το τελευταίο στίγμα, αναφέρει το newpost.gr.

Ελλάδα και Τουρκία διατηρούν σε υπηρεσία 180 συνολικά βλήματα HARM με 84 να υπηρετούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τα 96 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Tην ίδια ώρα, οι Τούρκοι λένε πως η Ελλάδα στέλνει ισραηλινά drone εναντίον των Bayraktar, με φόντο την συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για τα Heron.

Oι Τούρκοι του trmilitarynews.com αναφέρουν πως στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ, σε τρεις μήνες από σήμερα θα φτάσουν τα ισραηλινά, μη επανδρομένα HERON στην Σκύρο, ανατολικά της Εύβοιας.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, οι Τούρκοι, ανησυχούν σφόδρα για την εξέλιξη αυτή. Μάλιστα επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ τα οποία τονίζουν, όπως αναφέρουν, πως ήδη η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών των HERON έχει ξεκινήσει στο Ισραήλ.ωνα με το trmilitarynews.com στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας τα δύο UAV τύπου HERON θα μισθωθούν για τρία χρόνια για συνολικά 39 εκατ. ευρώ, με την επιλογή αγοράς τους, μετά το διάστημα αυτό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top