0
Οι Belharra θα είναι τελικώς οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Η γαλλική προσφορά κρίνεται η καταλληλότερη καθώς πληροί τα επιχειρησιακά κριτήρια του Πολεμικού Ναυτικού, εξασφαλίζει ενδιάμεση λύση μέχρι της ναυπήγηση των νέων φρεγατών και ταυτόχρονα δίνει ανάσα ζωής στα ελληνικά ναυπηγεία.

Του Κώστα Αλατζά

Στην επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η στρατηγική σχέση που οικοδομούν σταθερά τον τελευταίο χρόνο Αθήνα και Παρίσι.

Η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra αποτελεί το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχουν υλοποιήσει στην ιστορία τους οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το συνολικό κόστος του ανέρχεται στα 5 δις ευρώ. Περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων μαζί με τον εξοπλισμό τους, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων, τύπου ΜΕΚΟ και την τεχνική υποστήριξη τους.

Επίσης στη συμφωνία προβλέπεται η απόκτηση δύο (2) εκσυγχρονισμένων φρεγατών La Fayette μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο των νέων. Από τις τέσσερις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο αναμένεται να ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top