0
Σχεδόν απίστευτες  είναι οι πληροφορίες αυτά που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τις οποίες οι… «λοιμωξιολόγοι» φέρονται «αναστατωμένοι» από την αυξημένη κίνηση στους δρόμους και είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν την επιβολή ακόμη σκληρότερων μέτρων από την κυβέρνηση!

Έτσι αντί να κοιτούν αποκλειστικά και μόνο  τα καθαρά επιστημονικά δεδομένα που υπαγορεύει η ειδικότητά τους, ξαφνικά απέκτησαν και γνώσεις συγκοινωνιολόγων, κάνοντας κριτική στην κίνηση τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής!

Όχι δεν πρόκειται καθόλου για αστείο, αλλά για μια θλιβερή πραγματικότητα.

Έτσι οι λοιμωξιολόγοι και αίφνης συγκοινωνιολόγοι  αλλά και η κυβέρνηση φέρονται ως «προβληματισμένοι» από την εικόνα της κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας τις δύο πρώτες ημέρες του lockdown.

Χαρακτηριστικό, όπως λένε τάχα,  της κατάστασης είναι και τα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής:

Την πρώτη μέρα του νέου lockdown η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις οδικές αρτηρίες ήταν , ακούστε-ακουστέ αυξημένη κατά το θηριώδες  ποσοστό της τάξης 50% σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου του 2020, ενώ η μείωση σε σχέση με την Τετάρτη 22 Μαρτίου (ημέρα χωρίς το «σκληρό» lockdown) ήταν μόλις 7%.

Αυτά τα νούμερα οι λοιμωξιολόγοι-συγκοινωνιολόγοι  τα θεωρούν «επικίνδυνα» γιατί δείχνουν αυξημένη κινητικότητα.

Σε γενικές γραμμές κατά τις πρώτες δύο ημέρες, η κινητικότητα στην πόλη είναι λίγο πιο μειωμένη με μία καθημερινή προ πανδημίας και πολύ πιο ενισχυμένη σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Ενώ έπρεπε τώρα θα έπρεπε να σπάμε το ένα ρεκόρ καθήλωσης πίσω από το άλλο.

Χαρακτηριστική είναι φωτογραφία από το κέντρο της Αθήνας, του οποίου οι κεντρικές αρτηρίες ήταν μποτιλιαρισμένες κότα την πρώτη ημέρα του lockdown…

Εν αναμονή και για το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία με την δραστική αλλαγή του τρόπου χορήγησης των βεβαιώσεων μετακίνησης των εργαζομένων σε τηλεργασία και αναστολή, από τη Δευτέρα, θεωρείται δεδομένο πως εφόσον δεν μειωθεί δραστικά η κινητικότητα, η Κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις καθημερινές από τις 18.00, η αύξηση του προστίμου στα 500€ και άλλα πολλά!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top