0
Ήταν το 2012 στην περιοχή της πλατείας Καραϊσκάκη. Οι εναπομείναντες Έλληνες κάτοικοι της γειτονιάς, μέσα στην οικονομική καταστροφή που είχε ξεκινήσει δύο χρόνια ενωρίτερα, πολλές βραδιές ξυπνούσαν από τις κραυγές πόνου που ακούγονταν από συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Κάποιοι είχαν δει να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα 12χρονα ή 15χρονα παιδιά παράνομων μεταναστών που ήδη είχαν κατακλύσει την περιοχή.

Οι κραυγές των παιδιών στοίχειωναν τις νύχτες των ανθρώπων της γειτονιάς.

Μέχρι που κάποιοι από αυτούς προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία. Ξεκίνησε έρευνα.

Δεν κατέληξε πουθενά, καθώς δεν βρέθηκε κανένα παιδί που να καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη που είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα από το οποίο ακούγονταν οι κραυγές.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε η δημοσιοποίηση φρικωδών αποκαλύψεων για έναν στενό του φίλο, τον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κατονομάστηκε από τα ανήλικα αγόρια, θύματα του κυκλώματος, αλλά και από τον προαγωγό ως πελάτης τους.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο παρά την καταδίκη του δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Τρία αγόρια 16 και 17 ετών και ένας 15χρονος, ο οποίος έχει διαγνωστεί και με επιληπτικό σύνδρομο, από την Υπερδνειστερία τα θύματα (αυτά που εμφανίστηκαν) του Ν.Γεωργιάδη.

Ένα από τα αγόρια είχε μιλήσει και σε δημοσιογράφους για την κακοποίησή του από τον Νίκο Γεωργιάδη, ενώ υπάρχει και βιντεοσκοπημένο υλικό. Οι περιγραφές αυτού του υλικού έχουν μεταφερθεί αυτούσιες στο κατηγορητήριο. 

Τα στοιχεία της υπόθεσης, που τελικά οδήγησε στην καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, είχαν δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του 2016 στο περιοδικό Hot Doc.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν εκείνη την εποχή ο στενότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τις αποκαλύψεις, παραιτήθηκε από υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Ωστόσο όπως ο ίδιος ο Γεωργιάδης αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να καθίσει «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να καθίσει» το θέμα. 

Υπενθυμίζεται επίσης πως όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη της ΝΔ στήριξαν τον Νίκο Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας την «αθωώτητά» του και κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Στην δίκη του τον υπαρασπίστηκαν νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Όλα ξεκίνησαν το 2007. Ο Αμερικανός παιδόφιλος Μαρκ Μπιάνκι συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με 24 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 10 παιδιά στη Μολδαβία (μια τεράστια διαφορά με το ελληνικό ποινικό σύστημα).

Το 2010, μια εκτεταμένη επιχείρηση της μολδαβικής αστυνομίας, μετά από πιέσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, οδήγησε σε σύλληψη ενός μεγάλου κυκλώματος παιδοφιλίας και μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης. Η αστυνομία προχωράει στην προσαγωγή του.

Τότε βρισκόταν στη Μολδαβία ως απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ!

Παρότι  προσήχθη από την αστυνομία, επικαλείται τη διπλωματική του ασυλία και τελικά δεν διώκεται. Στο κατηγορητήριο ωστόσο της Εισαγγελίας, αλλά και σε άλλα δικόγραφα, το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφονται από τα θύματα και τον προαγωγό.

Μάλιστα, ένα από τα ανήλικα παιδιά με τα οποία, με βάση τη δικογραφία, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε σεξουαλικές επαφές, μίλησε και επίσημα σε δημοσιογράφους, λέγοντας πως βιάστηκε ενώ κοιμόταν.

Η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ, από την οργάνωση La Strada, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση των θυμάτων, περιέγραφε χαρακτηριστικά: «Ο Νικόλαος Γεωργιάδης συνάντησε νεαρά αγόρια, όχι μόνο από τη Μολδαβία αλλά και από την Υπερδνειστερία (σ.σ.: την αυτόνομη φιλορωσική περιοχή) και τα εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά.

Όταν δύο θύματα, δύο νεαρά αγόρια από τη Μολδαβία, μας ανέφεραν έναν Έλληνα πολίτη, με το όνομα Νικ, δώσαμε την πληροφορία στην Αστυνομία και την ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων (CCTP) απαιτώντας να ξεκινήσει έρευνα. Ξεκίνησαν έρευνα και ταυτοποίησαν τον Νικ με τον Νικόλαο Γεωργιάδη. Βρήκαν το διαμέρισμά του και τοποθέτησαν ειδικά μέσα και κάμερες, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι εκμεταλλευόταν παιδιά.

Έτσι εξασφάλισαν βίντεο, που αποδείκνυε πως ο Νικόλαος Γεωργιάδης κάλεσε ένα από τα θύματά του και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνευρέθηκαν σεξουαλικά. Η αστυνομία δεν ήξερε ακόμα ποιος ήταν ο Γεωργιάδης και ότι είχε διπλωματική ασυλία. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και υπάλληλος του Οργανισμού Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNPD)».

Η γενική εισαγγελέας Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων, Ελένα Καζακόφ, ασκεί διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών κυκλώματος παιδεραστίας στο Κισινάου της Μολδαβίας. Το κύκλωμα έχει εξαρθρωθεί από τη μολδαβική αστυνομία, μετά από παρακολούθηση μέσω τεχνικών μέσων, παγίδευση χώρων και ερευνών στα σπίτια των εμπλεκόμενων. 

Το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη εμφανίζεται στη δικογραφία. Στις σελίδες 3-4 του κατηγορητηρίου της εισαγγελέως αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Την ίδια περίοδο, ο Σιβίτκσι Όλεγκ (σ.σ. πρόκειται για τον προαγωγό) παρακινήθηκε από τον Έλληνα υπήκοο Νικόλαο Γεωργιάδη να αναζητήσει παιδιά αρσενικού φύλου, τα οποία θα του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. 

Οργάνωσε (ο Σιβίτκσι) μία συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ και με ένα άλλο παιδί, ονόματι Μαξίμ, που δεν ταυτοποιήθηκε από τα όργανα δίωξης και ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τον Όλεγκ Σιβίτσκι με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την πορνεία, κοντά στον κινηματογράφο “Πατρίδα” στο Κισινάου. Στη συνάντηση που αναφέραμε και ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κατέβαλε ο Σιβίτσκι, ο έλληνας υπήκοος Νικόλαος Γεωργιάδης επέλεξε τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ για τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Ο υπουργός Ανάπτυξης A.Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «ιδιωτική υπόθεση» του πρώην υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού του νυν πρωθυπουργού, την κακοποίηση ανηλίκων.

Ο εν λόγω πρώην βουλευτής της ΝΔ και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Ν.Γεωργιάδης, με τον προαναφερθέντα ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της πλατείας Καραϊσκάκη ήταν στενοί φίλοι. Και είχαν τον ίδιο προστάτη. Τυχαία προφανώς...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top