0
Mπορεί τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα «φώτα» να έχουν στραφεί στα γαλλικά μαχητικά Rafale και στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς, όμως ουσιαστικές εξελίξεις για την εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν και σε άλλα «μέτωπα». 

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι επιτέλους κάτι κινείται, όμως όλα αυτά δεν ακούν. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ίδρυση αμυντικής βιομηχανίας και να σχεδιάσει τα εγχώρια οπλικά συστήματα της επόμενης εικοσαετίας.    

Τα τελευταία δεδομένα

Δύο όπλα από το Ισραήλ βρίσκονται στο στόχαστρο της HAF με το Τελ Αβίβ να έχει σύμφωνα με πληροφορίες ανάψει το «πράσινο» φως για την παραχώρησή τους στην Ελλάδα. Όπλα τα οποία δεν θα διαθέτει η TuAF και θα αποτελούν κάποια από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των VIPER. Πρόκειται για τις ρουκέτες Rampage και τις συλλογές καθοδήγησης Spice οι οποίες προσαρμόζονται σε βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Οι ρουκέτες Rampage EXTRA (Extended Range Artillery) ουσιαστικά αποτελούν όπλα του πυροβολικού τα οποία οι Ισραηλινοί έχουν προσαρμόσει στα μαχητικά τους. Δίνουν τη δυνατότητα βολών ακριβείας ακόμα και σε κινούμενους  σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων με το βεληνεκές να αυξάνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το ύψος άφεσης αλλά κυρίως η ταχύτητα του μαχητικού. Και μάλιστα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο λογισμικό των F-16. 

Οι συλλογές Spice ουσιαστικά μετατρέπουν τις απλές βόμβες MK1000 και 2000 λιβρών σε «έξυπνα» όπλα.

Επιπλέον το εξοπλιστικο-σε όπλα για τα μαχητικά-πρόγραμμα της Πολεμικής αεροπορίας όπως έχει σχεδιάσει ο Αρχηγός ΓΕΑ αντισμήναρχος Γεώργιος Μπλιούμης με τους επιτελείς του  προβλέπει και την απόκτηση των Αμερικανικών αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon αντίστοιχων δυνατοτήτων με τους Exocet, των βλημάτων Harm που στοχεύουν τα εχθρικά ραντάρ στο έδαφος αλλά και των πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120 C7 Amraam, σύμφωνα με το Newpost και τον Κώστα Σαρικά.

Όσον αφορά τα Rafale και μόνο τα όπλα που μπορούν να μεταφέρουν όπως φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των γειτόνων τρομάζουν την TuAF. Τόσο οι φονικοί Meteor με δυνατότητα να πλήξουν τα Τουρκικά F-16 από μεγάλες αποστάσεις και πριν καν αυτά έχουν τη δυνατότητα βολής όσο και οι κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας  HAMMER(Highly ModularMunition Extended Range) αποτελούν ήδη τεράστιο πονοκέφαλο για την αεράμυνα της Άγκυρας πριν καν τα Rafale φτάσουν στην Ελλάδα. 

Αν σε αυτά τα υπερόπλα προστεθούν τόσο οι στρατηγικοί Scalp με βεληνεκές εκατοντάδων χιλιομέτρων αλλά και οι αντιπλοϊκοί Exocet αντιλαμβάνεται καθένας γιατί τα Γαλλικά μαχητικά θεωρούνται ως game changer στην εναέρια υπεροχή. Ακόμα και 18 τέτοια μαχητικά αρκούν για να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα πλήγματα τόσο στην Τουρκική αεροπορία όσο και σε στρατηγικούς στόχους στο έδαφος αλλά και στο στόλο των γειτόνων.  

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι και συγκεκριμένα στρατιωτικοί ε.α. που βρίσκονται κοντά στον Ερντογάν, ανησυχούν για την ελληνική εξοπλιστική ρελάνς και μάλιστα φθάνουν στο σημείο να λένε το εξής: 

«Ποτέ μην εμπιστεύεστε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτή τη φορά μας επιτίθενται ως Τρώες. Είναι οι πληρεξούσιοι των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Γαλάζια Πατρίδα να γίνει νέα Τροία»!
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top