0
Μπορεί από την πρώτη στιγμή η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών να είχε την εικόνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του 52χρονου σταθμάρχη του Μετρό Ομόνοιας, ωστόσο, η έρευνα είχε μεγάλη δυσκολία: λόγω του λευκού ποινικού μητρώου τους δεν μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Reader.gr υποστηρίζουν ότι σημαντική ώθηση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ένα «βαθύ λαρύγγι», το οποίο υπέδειξε τον 17χρονο και τον 15χρονο. Πρόκειται για άτομο που γνωρίζει τα ονόματα των δύο ανηλίκων και επί της ουσίας υπέδειξε στους αστυνομικούς προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούν. Στη συνέχεια, με εισαγγελική εντολή - εξπρές, ο υπερκοριός «σάρωσε» τα κινητά τηλέφωνα και έδωσε στην Ασφάλεια τα στοιχεία που έλειπαν για να συμπληρωθεί το παζλ και να φτάσουμε στις συλλήψεις.

Επίσης, ο υπερκοριός ήταν αυτός που εντόπισε τις τηλεφωνικές επαφές της μητέρας των δύο ανήλικων με τον νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος είναι γείτονας της οικογένειας στο Περιστέρι.  Ο 26χρονος αστυνομικός φέρεται να τους «συμβούλευσε» πώς να κινηθούν μετά το περιστατικό. Ίσως αυτός και να ήταν ο λόγος που δεν παραδόθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αν και πλέον κινδυνεύει ακόμη και με απόταξη από το Σώμα.

Ο ρόλος της μητέρας 

Κομβική συμμετοχή στη διαφυγή των δύο αδερφών είχε η μητέρα τους, στην οποία τηλεφώνησαν από το Μοναστηράκι και της ζήτησαν να τους παραλάβει με το Ι.Χ. αυτοκίνητο και να τους πάει στο σπίτι. Εκεί της εκμυστηρεύτηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί με τον 52χρονο σταθμάρχη κι αυτή φαίνεται πως ζήτησε βοήθεια από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. και γείτονα τους. 

Τέλος, στην κατάθεσή τους στην Αστυνομία, τα δύο αδέρφια φέρονται να υποστήριξαν ότι o σταθμάρχης τους προκάλεσε με μία ατάκα για το σπίτι τους με αποτέλεσμα να θολώσουν και να του επιτεθούν.

Ο ρόλος του αστυνομικού στην κάλυψη των δραστών: Πήγε μέχρι την ΓΑΔΑ για να ρωτήσει

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στο θέμα με την σύλληψη των δύο ανήλικων δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη του μετρό, είναι ο ρόλος που είχε ένας αστυνομικός στο να μην συλληφθούν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα του 17χρονου και του 15χρονου, αφού παρέλαβε τα παιδιά της από τον σταθμό στο Μοναστηράκι και ενημερώθηκε για το τί είχε συμβεί του τηλεφώνησε για να την συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνει.

Βλέπετε, το σπίτι του είναι γειτονικό με αυτό της οικογένειας και διατηρούν φιλική σχέση. 


Ο ειδικός φρουρός που ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που τελικά εντοπίζονταν από τις αρχές. Σε μία τέτοια περίπτωση, φέρεται να τους είπε να τα ρίξουν όλα στο θύμα, λέγοντας οτι τους προκάλεσε, βρίζοντας την οικογένειά τους.

Μάλιστα, όταν την Παρασκευή οι ασφάλεια έφτασε στην ταυτοποίηση των ανήλικων, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές και έγινε η προσαγωγή από το σπίτι τους, εκείνος μετέβη στην ΓΑΔΑ.

Εκεί άρχισε να ρωτάει τι είχε συμβεί με τα δύο παιδιά και τότε, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έγινε η σύλληψή του, καθώς υπήρχαν ενδείξεις εναντίον του.

 

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαυροειδάκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, σημείωσε ότι ενέργεια του συναδέλφου του να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σύλληψη είναι κατακριτέα.

Από τη μεριά του ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σημείωσε ότι «δυστυχώς δε θα πάθουν τίποτα», οι δύο συλληφθέντες καθώς είναι ανήλικοι και «αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top