0
Προφανώς και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση-κόντεμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με απώτερο στόχο τη δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Έτσι λίγο πριν την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη μη επιλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας απουσιάζοντας σε ταξίδι στις ΗΠΑ την ημέρα της ψηφοφορίας) δίνει συνέντευξη στη Καθημερινή του Θέμη Αλαφούζου (κεντρική φωτό) για να εκφράσει την ηχηρή διαφωνία του.

Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο βρίσκεται μία απεγνωσμένη προσπάθεια οικοδόμησης κεντρώου προφίλ για τον Αλέξη Τσίπρα. Ιθύνων νους της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι ο καραμανλικός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης. Με απλά λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάλλεται ανοιχτά τόσο από τους Καραμανλικούς όσο και από τους Σαμαρικούς.

Η Φώφη Γεννηματά με τη σειρά της μετατρέπει το ΚΙΝΑΛ σε τηλεριάλιτι αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπως το να κλείσει ραντεβού του επιχειρηματία Βρυώνη (μετά του Μένιου Φουρθιώτη) με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Προφανώς η Φώφη έχει αποφασίσει να προσδώσει στο ΚΙΝΑΛ λίγη από την λάμψη τηλεαστέρων όπως ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Νίκος Κοκλώνης και γύρευε τι άλλο έχει στη φαρέτρα της η οραματική ηγέτης του ΚΙΝΑΛ.

Δυστυχώς και ο Κυριάκος έδωσε σε όλους αυτούς (πολιτικούς αντιπάλους και επιχειρηματικά συμφέροντα) τη δυνατότητα να τον πριονίσουν πριν καλά καλά συμπληρώσει δύο χρόνια στην εξουσία.

Όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας ο Κυριάκος έχασε την ευκαιρία να πάει σε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά το πέρας του πρώτου lockdown μη θέλοντας να διαταράξει το προφίλ του θεσμικού πολιτικού που διατηρεί για τον εαυτό του.

Λησμονεί όμως ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορείς να πας στη λαική αγορά με ράβδους χρυσού αλλά με δεκάρες. Ότι ακριβώς έκανε ο τυχοδιώκτης και λαικιστής Τσίπρας που κάθε τόσο προσέφευγε στη λαική ετυμηγορία και ενίοτε έκανε και το ΟΧΙ, ναι.

Την ίδια στιγμή που επιλέγει να μην κάνει πρόωρες εκλογές υποχωρεί και από την μεταρρυθμιστική του ατζέντα. Η πανδημία είναι πράγματι ένας ανασταλτικός παράγοντας αλλά με υπουργούς σε κομβικά υπουργεία όπως ο Βρούτσης και ο Σταικούρας τι σόι μεταρρυθμίσεις μπορείς να κάνεις; Κι εάν τον Βρούτση τον αφόπλισε πολύ σωστά διατηρεί τον κρατιστή Σταικούρα στη θέση του επικεφαλής της Οικονομίας. Μαζί με τον Σταικούρα διατηρεί και τους φορολογικούς συντελεστές στο 24% και τη φορολόγηση των στελεχών των μισθών των επιχειρήσεων στα ύψη.

Αντί να κατεβάσει τους φορολογικούς συντελεστές στο 15% ώστε να γίνει η Ελλάδα επενδυτικός παράδεισος εξακολουθεί να εξαθλιώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-εστίαση οι οποίες βρίσκονται παράλληλα και στο μάτι του πανδημικού κυκλώνα. Έτσι η αγορά η οποία εξέλεξε πρωθυπουργό τον Κυριάκο βρίσκεται στο έλεος ενός χυδαίου φορομπηχτικού κράτους και των λειτουργών του. Ε, εάν  συνεχίσει έτσι η διαφορά με τον Σύριζα θα ψαλιδισθεί περαιτέρω και αυτό θα είναι εφιάλτης για τη χώρα. Η επιστροφή του Τσίπρα στην εξουσία θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο.

Το πλέον πρόσφατο λάθος του Κυριάκου ήταν η πρεμούρα για το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κι ενώ ακόμη δεν γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις μεταλλάξεις αλλά και στον ίδιο τον παραδοσιακό ιό.

Ήδη η Γερμανία εμφανίζεται να επιλέγει άλλο φάρμακο αντί του εμβολίου ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα εμβόλια βάζουν χειρόφρενο στη παραγωγή τους καθώς περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τις μεταλλάξεις και όχι μόνο.

Το θετικό για τον Κυριάκο είναι το γεγονός ότι είναι πρωθυπουργός που σημαίνει ότι έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Μόνο που χρειάζεται και τόλμη από εδώ και στο εξής. Η διαπλοκή (του Σύριζα) εμφανίζεται αποφασισμένη να τον πριονίσει και δεν αξίζει στον Κυριάκο που γεννήθηκε μέσα στη πολιτική να την πατήσει σαν τον πατέρα του.

Η Οικουμενική αλλά και η επιστροφή του Σύριζα στην εξουσία θα είναι η χαριστική βολή για τον τόπο.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top