0
Η απόφαση για το νέο ακόμα σκληρότερο τρίτο lockdown από την κυβέρνηση έχει ήδη παρθεί και το ερώτημα πλέον δεν είναι το εάν αλλά το πότε, τα κυβερνητικά επιχειρήματα για το νέο lockdown θα κινηθούν σε δύο άξονες, πρώτον η γνωστή «ανευθυνότητα των πολιτών» και δεύτερον και κύριον οι «νέες» μεταλλάξεις του κορωνοϊού οι οποίες βέβαια κυκλοφορούν στην χώρα από τον Οκτώβριο.

Γι' αυτό το λόγο τις τελευταίες ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες μία νέας μορφής κρουσματολογίας από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και λοιμωξιολόγους.

Πλέον ενημερώνουν τους πολίτες και για πόσα «μεταλλαγμένα» κρούσματα έχει η χώρα, υποτίθεται νεών «υπερκαταστροφικών» μορφών κορωνοϊού. 

Τα υπάρχοντα μεταλλαγμένα κρούσματα λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν φτάσει τα 62, ενώ εξετάζονται 200 δείγματα από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αλληλουχία του νέου στελέχους.

Τα 200 αυτά δείγματα εξετάζονται από:

90 Αττική

20 Κρήτη

90 Θεσσαλονίκη

Σήμερα μάλιστα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε πως «τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα». «Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση... Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας». «Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική,

Ταυτόχρονα επιχειρείται από την κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της να ρίξει στην ΕΕ το φιάσκο με τα εμβόλια, τα οποία δεν έρχονται, αλλά και αυτά που έρχονται φαίνεται ότι προστατεύουν μόνο από τη δεύτερη δόση και αν. Ειδικά το «μπάχαλο» ΕΕ-Astrazeneca προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία αποποίησης ευθυνών για την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να αρνείται «μυστηριωδώς» και πεισματικά να φέρει με διμερείς συμφωνίες τόσο φάρμακα όσο και εμβόλια.

Αντ' αυτού προτιμά να εφαρμόζει «σιωπηλά το σχέδιο για τα «εναλλασσόμενα lockdown», κρατώντας όμως για μήνες την βραδινή απαγόρευση και την βεβαίωση κυκλοφορίας.

Χθες, Τρίτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 842 κρούσματα κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις της επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία και τον χαρακτήρα του νέου lockdown θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός από την Αττική που διψήφια νούμερα νέων διαγνώσεων κορωνοϊού καταγράφουν οι περιφερειακές  ενότητες Έβρου (10), Βοιωτίας (13), Αχαΐας (29), Λέσβου (14), Μαγνησίας (13), Μεσσηνίας (12).

Υπενθυμίζεται ότι σε Λέσβο και Βοιωτία ισχύουν αυστηρά lockdown που παρατάθηκαν έως 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο τα κρούσματα συντηρούν σταθερά την ανησυχία.

Επίσης, αυξημένη αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους (ιικό φορτίο) παρουσιάζουν οι ενότητες Χαλκιδικής με 16 κρούσματα (ιικό φορτίο 15,11 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους), Εύβοιας με 38 (18,03), Ξάνθης με 12 (10,79), Κοζάνης (10,65), Λάρισας με 37 (13,01) και Καρδίτσας με 14 νέα κρούσματα (12,33).

Η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου είχε 6 κρούσματα χθες και υψηλό ιικό φορτίο 59,21 κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της και με δεδομένη την επιχειρησιακή δυσκολία στη διακομιδή ασθενών.



Με τα μισά χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού (427) στην Αττική, η ιδιαίτερη περίπτωση του λεκανοπεδίου ταράζει τα ύδατα της επιφανειακής σταθεροποίησης των προηγούμενων ημερών. 

Χθες ανακοινώθηκαν 113 νέα κρούσματα από το κέντρο της Αθήνας, 76 από τα βόρεια και 67 από τα δυτικά προάστια, με υψηλό και το ιικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές.

Η Δυτική Αττική σημείωσε 28 νέες διαγνώσεις και 17,4 μολύνσεις ανά 100.000 πληθυσμού.

Την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς είχε απευθύνει προειδοποίηση στους κατοίκους του Δήμου Ασπροπύργου για αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων. Ο δήμος βρίσκεται σε lockdown έως την 1η Φεβρουαρίου.

Αύξηση καταγράφεται και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 150 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 που έγιναν χθες σε όλη τη χώρα, οι 77 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Συνολικά, στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 611 ασθενείς, εκ των οποίων οι 140 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, με 343 ασθενείς σε απλές κλινικές covid-19 και άλλους 98 σε ΜΕΘ.

Συνολικά, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ νοσηλεύονται 1.434 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top