0
Γύριζε τα κουτιά με τα γράμματα στο τηλεοπαιχνίδι «Τροχός της τύχης» επί 6,5 χρόνια στα 90s’. Με τη γλυκύτητα που τη διέκρινε, τα καθηλωτικά μάτια και το καλοσυνάτο χαμόγελο. Έμεινε γνωστή με το μικρό της όνομα. Κρίστα!

Η συμπαρουσιάστρια των Γιώργου Πολυχρονίου, Παύλου Χαϊκάλη και Δάνη Κατρανίδη διέθετε μόνο lovers. Ο ΑΝΤ1, νεοφερμένος ακόμη στις ζωές των Ελλήνων, είχε κερδίσει χιλιάδες τηλεθεατές χάρη σ’ εκείνη και το ευρηματικό πρόγραμμα. Ήταν κι αυτή η ξενική προφορά που κινούσε την περιέργεια. Οι μεταγενέστεροι μπορούν να την παραλληλίσουν με την Καλομοίρα.

Η Κρίστα γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και εργαζόταν ως φωτομοντέλο. Ο… σπόρος έπεσε από μία κοπέλα που είχε επισκεφθεί το πρακτορείο της στις ΗΠΑ. Τη ρώτησε αν επιθυμεί να έρθει στην Αθήνα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί για την επιλογή της.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού συμμετείχε σε αρκετές διαφημίσεις. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα. Αρχικά, όμως, η κατάσταση ήταν δύσκολη. Αφού κύλησαν τρεις εβδομάδες μετ’ εμποδίων, ενημέρωσε τους ανθρώπους του πρακτορείου ότι θα φύγει. 


Τότε ο… τροχός γύρισε και η τύχη τής χαμογέλασε. Δύο άτομα εμφανίστηκαν στον χώρο εργασίας της και ενημέρωσαν ότι αναζητείται μία κοπέλα για το τηλεπαιχνίδι. «Ήμουν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή», έχει πει σχετικά.

Η απάντηση της Κρίστα στην κρούση ήταν καταφατική, επομένως πέρασε συνέντευξη από τον Πάνο Ζώη, δηλαδή τον μετέπειτα σύζυγό της. Ο έτερος που έδωσε το «παρών» στο πρακτορείο ήταν ο Σάκης Γώγος. Σε αυτούς τους δύο οφείλεται η παρουσία της στην ελληνική TV. Ο Ζώης έκανε την οργάνωση και ο Γώγος τη διεύθυνση της παραγωγής.

Στο πρώτο interview, τα γέλια δεν έλειψαν, αφού όταν της ζήτησε να προσφέρει δώρο (για να διαπιστώσει αν έχει την απαιτούμενη χάρη), η σχετική κίνηση έγινε με μια… γλάστρα με κάκτο.

Δυο-τρεις ημέρες αργότερα, τη στιγμή που βρισκόταν στο γυμναστήριο, η Κρίστα δέχθηκε τηλεφώνημα από το πρακτορείο. Είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Έκανε ντους και έφυγε, προκειμένου να γυρίσει ένα δοκιμαστικό video στον ΑΝΤ1. Έπρεπε να πείσει ότι «γράφει» στον φακό.


Στη συνέχεια, ο Μίνως Κυριακού τη δέχθηκε στο γραφείο του. Αρχικά την τέσταρε. «Σε ήθελα για τον “Τροχό της τύχης”, αλλά τώρα σκέφτομαι κάτι άλλο για σένα. Θέλω να βάλεις φόρμες και να κάνεις λίγο γυμναστική», της μήνυσε. Τότε εκείνη σηκώθηκε για να φύγει και του είπε: «Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι για μένα». Βλέποντας την αποφασιστικότητά της, ο ισχυρός άνδρας του καναλιού κατάλαβε ότι ήθελε πολύ τον ρόλο της συμπαρουσιάστριας και της ζήτησε να καθίσει.

Την επόμενη ημέρα, η Κρίστα δέχθηκε το λυτρωτικό, καταφατικό τηλεφώνημα. Η αντίδρασή της ήταν να ουρλιάξει από χαρά. Το ίδιο βράδυ γιόρτασε την επιτυχία της με άλλα φωτομοντέλα, με τα οποία είχαν καταλύσει στο ίδιο ξενοδοχείο. Βγήκαν έξω και το… κάψανε.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Το κοινό τη λάτρεψε. Οι άνθρωποι που συνεργάστηκε στο τηλεπαιχνίδι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα της. Αν δεν είχε τη δυσκολία με την ελληνική γλώσσα, θα μπορούσε να ήταν και παρουσιάστρια, υποστήριζαν κάποιοι.


Δεν άνοιγε συχνά το στόμα της, αλλά βάσει παρελθόντος, κάθε άλλο παρά «γλάστρα» ήταν. Η Κρίστα σπούδασε αγγλική φιλολογία. Επέλεξε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, προκειμένου να καλύπτει τα έξοδα των σπουδών της. Όταν έλαβε το πτυχίο της, πιθανότατα εν έτει 1985, επικεντρώθηκε επαγγελματικά στις δημόσιες σχέσεις. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αυτό που ήθελε να ακολουθήσει.

Παράλληλα, βίωσε την εμπειρία της ηθοποιού στο πειραματικό θέατρο, ωστόσο οι γονείς της δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ενασχόληση με την υποκριτική.

Τελικά η Κρίστα επανήλθε στο μόντελινγκ και, όπως προαναφέρθηκε, ήρθε στην Αθήνα για να αναζητήσει μία ζωή που θα της ταίριαζε περισσότερο.

«Η καρδιά μου νομίζω πως είναι ελληνική», έχει δηλώσει. Από το 1997 κι έπειτα, τα ίχνη της χάθηκαν. Μία πηγή τη θέλει να έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ και να έχει επικεντρωθεί είτε στην ιατρική είτε στην παραϊατρική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι Έλληνες τηλεθεατές των 90s’ την έβαλαν στην καρδιά τους.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top