0
Κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να δώσουν απάντηση στην αποκάλυψη-σοκ που έκανε το Politico, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πιέζει την ΕΕ για να υιοθετήσει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. 

Ο εμβολιασμός δεν είναι προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, αλλά όποιος δεν το κάνει θα αναγκάζεται να υποβάλλεται σε τεστ και να μπαίνει σε καραντίνες. 


Οι κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζουν πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, αλλά ούτε και θα πρέπει να έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο για να μπορέσει να ταξιδέψει. 


Παρόλα αυτά σκοπός της πρότασης είναι να πιεστούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν, καθώς -όπως έχει πει ο πρωθυπουργός- μόνο αν χτίσουμε το απαραίτητο τοίχος ανοσίας θα αρθούν τα μέτρα. 

Μεγάλο είναι το ποσοστό των Ευρωπαίων που λέει «όχι» στον εμβολιασμό, για διαφόρους λόγους, κάτι το οποίο δεν αρέσει στην κυβέρνηση, η οποία έχει ως σκοπό να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, καθώς έχουν παραγγελθεί περισσότερα εμβόλια απ' ότι χρειαζόμαστε -παρά τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών που υπάρχει μέχρι σήμερα. 

Έτσι με το πιστοποιητικό η κυβέρνηση ελπίζει πως οι πολίτες θα πιεστούν για να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο δημιουργείται τεχνητή πίεση με διάφορα μέτρα που παίρνονται από τις κυβερνήσεις. Να υπενθυμίσουμε πως δεν γίνεται καμία αναφορά στα φάρμακα που υπάρχουν για τον κορωνοϊό και θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές, ενώ ανακοινώνονται διαρκώς νέα πιο αυστηρά μέτρα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top