0
Το γεγονός ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους Τούρκους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως αν η χώρα μας ενισχυθεί στρατιωτικά θα αλλάξει η ισορροπία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Μπατουχάν Γιασάρ, «ακόμα και εάν η Ελλάδα πάρει τα Rafale και τα F-35, δεν θα είναι σε θέση να πάρει το πάνω χέρι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο καθώς η υπεροχή της είναι… θεωρητική. Εάν ο Τούρκος πιλότος πιέσει το κουμπί, το ελληνικό αεροπλάνο θα συντριβεί», αναφέρει ο Γιασάρ συμπληρώνοντας πως «επιπλέον, απαιτείται ορισμένη χρονική περίοδος για την παράδοση των αεροσκαφών στην Ελλάδα και την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος τονίζει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την διαχείριση των ακριβών F-35 και Rafale.

Ο Γιασάρ αναφέρει πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του η Ελλάδα έχει 152 F-16 διαθέσιμα, στα οποία πρέπει να προστεθούν 43 Mirage και 32 F-4 Phantoms. Οι Τούρκοι υπολογίζουν πως οι Ελλάδα διαθέτει 227 μαχητικά με την Άγκυρα να υποστηρίζΕι πως διαθέτει περίπου 250 F-16 και F-4 Phantom.

«Η Ελλάδα τρελάθηκε. Ενώ λιμοκτονούσε διέθεσε ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού για εξοπλισμό. Αγοράζει 18 μαχητικά Rafale από τη Γαλλία. Έκανε επίσημη αίτηση στις ΗΠΑ για 24 F-35. Δεν ξέρουμε…», σημειώνει βέβαια σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρεται, «το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος θα πέσουν στα χέρια της Ελλάδας» αν δεν πάρει η Τουρκία νέα αεροπλάνα.

Η Τουρκία θα έχει την δυνατότητα να παράξει δικό της αεροπλάνο (σ.σ. με την βοήθεια της Μεγάλης Βρετανίας) σε τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Αυτή είναι η περίοδος που… τρέμουν οι Τούρκοι.

Ότι και να γράφουν οι Τούρκοι αναλυτές, το γράφουν για εσωτερική κατανάλωση. Οι σοβαροί αναλυτές γνωρίζουν πως με τα Rafale και τους Meteor η Τουρκία δεν έχει καμία τύχη στο Αιγαίο. Ήδη στην Αθήνα γίνονται σκέψεις για την αγορά από την Γαλλία και δεύτερης μοίρας Rafale, με άλλα 18 ή 22 γαλλικά αεροσκάφη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top