0
Την αύξηση του προστίμου για την παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού από τα 300 στα 500 ευρώ, που είχε ανακοινώσει στην πρωτολογία του στη Βουλή, ανέβαλε τελικά στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

“Είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, για να δουμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για τιμωρητικό μέτρο, ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop από Δευτέρα σε όλη τη χώρα πλην των κόκκινων περιοχών, μετά την εισήγηση της επιτροπής. 


Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι οι επαγγελματίες του εμπορίου θα τηρήσουν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι και οι πελάτες πρέπει να εφαρμόσουν τους κανόνες που ανακοινώνονται σε λίγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

“Δεν χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί τη Δευτέρα στα μαγαζιά”, σχολίασε μάλιστα ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι “προσπαθούμε να διευρύνουμε το ωράριο, να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές, ώστε να «σπάσει» ο κόσμος και να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού.”

Επέμεινε δε ότι πρέπει να υπάρχει πρόστιμο, καθώς όπως είπε υπήρξαν πολίτες που επέδειξαν προκλητικές συμπεριφορές οι οποίες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε επίσης την παράβαση των υγειονομικών μέτρων με τη μη χρήση πχ της ζώνης στο ΙΧ, επισημαίνοντας ότι όποιος δεν τηρεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού επηρεάζει και τους γύρω του.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι από τον Απρίλιο και μετά τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, όσο θα βελτιώνεται ο καιρός και θα αυξάνεται το τοίχος ανοσίας, παραδέχθηκε όμως ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top