0
Οι λοιμωξιολόγοι καθημερινά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις ενός πρόωρου ανοίγματος της οικονομίας. 

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης μάλιστα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, τότε τα κρούσματα μέσα στον Μάρτη θα είναι πάνω από 2000 καθημερινά.

Η κυβέρνηση ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να πάει σε μια σταδιακή και πολύ προσεκτική άρση του lockdown, με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να πάρει μια ανάσα η οικονομία, χωρίς να εκτοξευθεί ξανά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Στόχος λοιπόν είναι να ξεκινήσει η άρση από τα σχολεία, τα οποία οι επιτελείς της κυβέρνησης θέλουν να ανοίξουν στις 8/1. Ο στόχος ασφαλώς κρίνεται ιδιαίτερα φιλόδοξος, καθώς οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι. Πολλοί εξ αυτών επιμένουν ότι ένα βιαστικό άνοιγμα τους θα οδηγήσει σε κινητικότητα του πληθυσμού (ειδικά από την πλευρά των γονέων) που θα φέρει σίγουρα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, που αυτή τη στιγμή είναι και το πιο πιθανό μιλάει για άνοιγμα στις 18/1. Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ανοίξουν και τα μαγαζιά με το…τροποποιημένο click away.

Πλέον οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού, θα μπαίνουν στο κατάστημα για να δοκιμάσουν αυτό που επιθυμούν να αγοράσουν, θα πληρώνουν και θα φεύγουν.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα αποφασιστεί αν θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν διαμορφωθεί στις 20/1 θα κρίνουν και την απόφαση της κυβέρνησης.

Τα sms στο 13033 θα παραμείνουν σίγουρα όλο το Γενάρη, ενώ κανένα ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης δεν υπάρχει. Εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, καφέ, σινεμά θα ανοίξουν αρχές Μαρτίου και αφού πρώτα θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό κομμάτι των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top