0
Ξεπερνούν τα έξι εκατ. ευρώ τα προσδοκώμενα κέρδη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την επιχείρηση στη Βούλα που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό μίας γυναίκας αστυνομικού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 401ΓΣΝΑ.

Καθοριστική ήταν η συμβολή, σε πληροφοριακό επίπεδο, της αμερικανικής DEA, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, καλλιεργούσαν και πουλούσαν στη «μαύρη» αγορά υδροπονική κάνναβη, ενώ έφερναν ποσότητες ναρκωτικών (ακατέργαστη κάνναβη) και από την Αλβανία.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για μήνες συνέθεταν κομμάτι - κομμάτι το παζλ της εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τις δράσεις, τις κρύπτες, τις μεταφορές και φυσικά τα μέλη.



Οκτώ συλλήψεις σε πέντε εφόδους

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής συνελήφθησαν 8 μέλη του κυκλώματος, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται άλλα 7, εκ των οποίων τα 2 είναι προφυλακισμένα για εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.


Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής, το πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω επικινδυνότητας ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.



Σε έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 1 κιλό και 355,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 κιλά και 300 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, 45 βλαστοί κάνναβης, 510 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης, 6 αυτοκίνητα, 11.505 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα και 41 φυσίγγια, 2 σιδερογροθιές, 2 ζυγαριές ακριβείας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς υδραυλική πρέσα, πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστηρίων - φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, όργανα αυτόματου ποτίσματος, λιπάσματα κ.α.)


Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος νοίκιαζαν πολυτελείς κατοικίες τόσο για τη διαβίωση τους όσο και για την αποθήκευση των ναρκωτικών. 



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top