0
«Μεγάλο παιχνίδι» με την απόφαση για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, με τους Αμερικανούς να προσπαθούν να καλύψουν τις “ομολογημένες” αδυναμίες του πλοίου που προσφέρουν, των MMCS, με διάφορα “δολώματα”. Ένα απ΄ αυτά είναι ότι προσφέρουν ως ενδιάμεση λύση δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke.

Μόνο που όπως γράφει η έγκυρη αμερικανική ιστοσελίδα defensenews.com το αμερικανικό ναυτικό δεν αποκλείει πλέον τον εκσυγχρονισμό κάποιων απ΄ αυτά τα αντιτορπιλικά και πάντως δεν έχει σκοπό να σταματήσει να τα χρησιμοποιεί πριν από το 2026.

Συνεπώς Arleigh Burke, δεν προκύπτει από πουθενά  ότι θέλουν να δώσουν.

Επιπλέον οι Αμερικανοί “ευλογούν” τους υποψήφιους αγοραστές των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, έχοντας βέβαια στα σχέδια τους και την προώθηση της πρότασης για αμερικανικές φρεγάτες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ. Πάϊατ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ενθουσιασμένες με τις υποψηφιότητες γιατί είναι αποφασισμένες “αυτά τα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να παραμείνουν σε δυτικά χέρια”. Η μία υποψηφιότητα είναι αυτή της ΟΝΕΧ και η δεύτερη της North Star Group του Θ. Πριόβολου.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά θέματα. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top