0
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως η αστυνομία, από την αρχή της επιβολής των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, έχει προχωρήσει σε περισσότερους από 1.382.000 ελέγχους ατόμων και 967.000 οχημάτων.

Όπως εξήγησε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι έλεγχοι άγγιξαν το 10% του πληθυσμού και του 20% του συνόλου των οχημάτων. «Η αστυνομία πια έχει παρουσία σε όλο το δημόσιο χώρο σε όλες τις γειτονιές και πόλεις. Άβατα κάθε είδους εξαφανίστηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ο οποίος ξεκαθάρισε πως υπάρχει σειρά πρωτοβουλιών για την αστυνομία που θα λάβουν σάρκα και οστά εντός του 2021. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις συγκεντρώσεις, και μέχρι τα τέλη του έτους το νέο δόγμα για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών

Ακόμα, αναμένονται αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των αστυνομικών με νόμο στο πρώτο τρίμηνο του έτους με στόχο την αλλαγή της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ η νέα μονάδα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του β’ εξαμήνου του έτους. «Στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 αλλάζει και ο σωφρονιστικός κώδικας και εκεί θα αλλάξουν όλα!», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγώντας: «Θα γίνει πράξη η κοινωνική εργασία με εναλλακτικού τρόπους επανένταξη που σήμερα περιορίζονται στις αγροτικές φυλακές. Στόχος μας είναι οι κρατούμενοι να είναι πολίτες με στέρηση της ελευθερίας τους και μόνο».

«Το 2021 θα αλλάξουν και πάλι οι ζωές μας και ελπίζουμε ο εφιάλτης της πανδημίας να λήξει το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top