0
Επιχειρήσεις, καταστήματα αλλά ακόμα και σπίτια σε όλη την Αμερική και ειδικά στις μεγάλες πόλεις των Δημοκρατικών όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, έχουν αρχίσει να οχυρώνουν παράθυρα και εισόδους καθώς προετοιμάζονται για «χάος» την ημέρα των εκλογών, που αναμένεται να γίνει βίαια, καθώς οι Δημοκρατικοί θα «κάψουν» τα πάντα, αν χάσουν ή το αποτέλεσμα είναι «θολό»

Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να οχυρώνουν τα παράθυρά τους ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προετοιμάζονται την τελευταία στιγμή.


«Οδήγηση στο κέντρο του Λος Άντζελες… τόσες πολλές επιχειρήσεις οχυρώνονται», έγραψε ο δημοσιογράφος της Fox 11, Μπιλ Μούλουγκιν, ο οποίος μοιράστηκε εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.
Στη Νέα Υόρκη, οι δύο μεγάλοι έμποροι λιανικής πώλησης  Tiffany & Saks ανακοίνωσαν μέτρα ασφαλείας  για τη «δραστηριότητα που σχετίζεται με τις εκλογές» και την «πολιτική αναταραχή».
Στο Σαν Φρανσίσκο, το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το Salesforce Tower, τοποθέτησε κόντρα πλακέ πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρά του στο ισόγειο, όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε στο Twitter η Jessica Christian του San Francisco Chronicle.
Άλλοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν φωτογραφίες από το Σιάτλ, την Ουάσινγκτον και τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, για επιχειρήσεις που φοβούνται ταραχές την Τρίτη.

Η δημοσιογράφος της Boston25, Malini Basu, μοιράστηκε εικόνες επιχειρήσεων από το Prudential Center στη Βοστώνη, η οποία δείχνει ξύλινα εμπόδια που προστατεύουν τα παράθυρα από ζημιές.
Επιχειρήσεις στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, οι οποίες έχουν φαινομενικά συνηθίσει σε βίαιες διαδηλώσεις, έχουν επίσης προετοιμαστεί για αστικές αναταραχές την ημέρα των εκλογών.

Άλλες φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο Twitter κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας έδειξαν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον να «οχυρώνονται».

Η New York Post ανέφερε ότι «αρκετές σημαντικές επιχειρήσεις της DC σχεδιάζουν ακόμη και να κλείσουν για την Ημέρα των Εκλογών ή ολόκληρη την εβδομάδα».
Αξιωματούχοι του Σικάγο προετοιμάστηκαν επίσης για πολιτικές απειλές και βία την Ημέρα των Εκλογών, κάνοντας ασκήσεις «παντός κινδύνου». Ο δήμαρχος του Δημοκρατικού Σικάγου Lori Lightfoot είπε σε μια κλήση συνδιάσκεψης:

«Δεδομένου του τι βιώσαμε κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό που πρόκειται να συμβεί ... θα είναι ειρηνικό. Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα».

Ένα εμπιστευτικό έγγραφο αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ένας συνασπισμός αριστερών ομάδων στη Μινεσότα που φοβούνται τη νίκη του Τραμπ ετοιμάζεται για μαζική αναταραχή μετά τις εκλογές, ενώ σχεδιάζει να εκτελέσει ευρείας κλίμακας «στρατηγική αναστάτωση».

Αρκετές τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα προειδοποιούν τις επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τους συμβουλές από αξιωματικούς και να παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημερώσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top