0
Προς lockdown φαίνεται να οδηγείται η Αττική αν κρίνουμε από την «κρουσματολογία» σύμφωνα με την οποία σημείωσε νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα κι έφτασε τα 542 σε σύνολο 2166 και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν θα αργήσει να αναβαθμίσει την πρωτεύουσα και 5 εκατομμύρια Έλληνες στο «κόκκινο» επίπεδο και στη συνέχεια στο ολικό lockdown.

Όπως σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, επιδημία καταγράφει «εκθετική άυξηση» από την προηγούμενη βδομάδα και στην Αττική τα κρούσματα αυξήθηκαν «30%», ενώ μίλησε και για έκρηξη κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη.


Ο ίδιος τόνισε πως η ηλικιακή ομάδα 19-39 “έδωσε” αρκετά κρούσματα, ενώ υπήρξε αύξηση των διαγνώσεων και στην ηλικιακή ομάδα των 65+. Επιπλέον, επιβάρυνση υπάρχει και σε όσους έχουν ηλικία από 40 έως 65 ετών, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να εφιστά την προσοχή για τον συγχρωτισμό και την χρήση μάσκας.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε πως παρατηρείται εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τη μετάβαση από τους ανοιχτούς σε κλειστούς χώρους και έδωσε παράδειγμα την εστίαση. «Η όποια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στους κλειστούς χώρους», είπε και απηύθυνε έκκληση τήρησης του μέτρου της χρήσης μάσκας παντού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Και όπως είπε, σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

Ο Χαρδαλιάς υπενθυμίζει τις απαγορεύσεις για Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις 46 περιφέρειες που βρίσκονται από σήμερα στο πρώτο επίπεδο και τις 26 που βρίσκονται στο επίπεδο 2, το κόκκινο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Σερρών που βρίσκονται πια στο γκρι επίπεδο, αυτό του lockdown.

Και έδωσε διευκρινίσεις. Ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας με τις εξής εξαιρέσεις:

– Από και προς την εργασία, με βεβαίωση από τον εργοδότη.

– Για την μετακίνηση των μαθητών με βεβαίωση του διευθυντή.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με SMS στο 130333 με τους εξής κωδικούς:

1) Μετακίνηση για λόγους Υγείας (σ.σ. γιατρό, φαρμακείο κλπ)

2) Για κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης

3) Για δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά.

4) Για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μεταφορά σε συγγενείς πρώτου βαθμού αν υπάρχει ανάγκη και για μεταφορά μαθητών.

5) Για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους του νόμου ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων

6) Για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ή κίνηση με κατοικίδιο έως και 2 άτομα. Αλλά και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

Από τις 21:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός από λόγους εργασίας, υγείας, ή κατοικίδιο πάντα με βεβαίωση ή SMS.

Αναστέλλονται οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό και δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στα σχολεία, δίνοντας συγχαρητήρια στους μαθητές που ανταποκρίθηκαν στα μέτρα και υπενθυμίζοντας γιατί αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση για τα λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top