0
Η απάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς την Γαλλία και την Ελλάδα ήρθε άμεσα και την αναμεταδίδουν όλα τα γαλλικά Μέσα.


Η απάντηση του Γάλλου προέδρου ήρθε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του λίγες ημέρες πριν οι οποίες ανέφεραν ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια μόνο από πράξεις. Και οι πράξεις ήρθαν με τον γαλλικό στόλο να αναπτύσσεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ των πλοίων που θα βρίσκονται άμεσα στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι και η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Συνοδεία του θα βρίσκονται άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός πλοίων και υποβρυχίων σε μία πράξη – απάντηση στις προκλήσεις και τις απειλές Ερντογάν.


Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ανίκανη την ηγεσία Ελλάδας και Γαλλίας και ρωτούσε τους λαούς των δύο χωρών αν είναι έτοιμοι να δεχτούν τις επιπτώσεις των πράξεων των ηγετών τους όπως είναι έτοιμος ο τουρκικός λαός να κάνει θυσίες.

«Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές» συμπλήρωσε ο Ερντογάν με τον Γάλλο ΥΠΕΞ να στέλνει μήνυμα «Θα ήταν σοβαρό σφάλμα να αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων. Η Ευρώπη οφείλει επιτέλους να αφήσει πίσω της την εποχή της αθωότητας και της αφέλειας και να διαμορφώσει το δικό της πεπρωμένο. Ειδάλλως, άλλες δυνάμεις θα το διαμορφώσουν αντ’ αυτής», σε ομιλία του στο Παρίσι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top