0
Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται στην Κας (Αντίφιλο), την ίδια ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο Καστελόριζο και εκεί σε μια σημειολογική επίσκεψη στα πλαίσια τιμής στη μνήμη του πρώτου Τούρκου πιλότου που είχε πραγματοποιήσει βύθιση αεροπλανοφόρου το 1917 όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τάχθηκε υπέρ διαλόγου αλλά στο γνωστό ανατολίτικο παζάρι ζήτησε και από την Αθήνα βήμα πίσω εφόσον αυτοί απέσυραν το Oruc Reis.


Ο Ακάρ μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Αθήνα.


«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και συνέχισε λέγοντας πως... «περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας (με το Oruc Reis), ώστε να ξεκινήσουμε τον διάλογο». 


Στην Αττάλεια «έδεσε» το Oruc Reis

Στην Αττάλεια βρίσκεται το  τουρκικό ερευνητικό σκάφος Οruc Reis και τα υποστηρικτικά σκάφη Αταμάν και Γενγκίζ, τα οποία εξήλθαν της παράνομα δεσμευμένης περιοχής της κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά της Κύπρου, γύρω στις 11 χθες το βράδυ.  Το σκάφος έριξε άγκυρα στην Αττάλεια στις 9.04 σήμερα το πρωί. Η τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis, η οποία είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφούσε στη χρονική περίοδο 2  - 12 Σεπτεμβρίου δεν ανανεώθηκε.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης με πρώτη τη «φωνή του Ερντογάν» Γενί Σαφάκ αποδίδουν την απομάκρυνση του Oruc Reis και την μη ανανέωση της NAVTEX «στις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο ΝΑΤΟ» και προσθέτουν ότι έκανε «σεισμικές έρευνες» στο διάστημα του προηγούμενου μήνα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top