0
Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η μυστική του εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink θα παρουσιάσει μια λειτουργική «συσκευή», η οποία θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και θα τον συνδέει με τον υπολογιστή.


Tο εμφύτευμα εγκεφάλου πάνω στο οποίο η εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ εργάζεται εδώ και χρόνια, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (28/08, τοπική ώρα).

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να λύσει μια σειρά από εγκεφαλικές διαταραχές, νευρολογικά προβλήματα και τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, που κυμαίνονται από απώλεια μνήμης έως κατάθλιψη και τύφλωση. 

Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση της παρουσίασης, ο Μασκ ανέφερε:

«Μια εμφυτεύσιμη συσκευή μπορεί πραγματικά να λύσει αυτά τα προβλήματα».

Η συσκευή που αποκάλυψε ο Μασκ, έχει περίπου το μέγεθος ενός νομίσματος και ταιριάζει στο κεφάλι του ατόμου, απαιτώντας την αφαίρεση ενός μικρού τμήματος του κρανίου.

Ο Μασκ, μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «μια εφαρμογή στο κρανίο με μικροσκοπικά καλώδια».

Ενώ το υπάρχον «Utah Array» μπορεί να διαβάσει μόνο 100 κανάλια νευρώνων, η συσκευή «Link» μπορεί να διαβάσει περισσότερα από 1.000.

Ακόμα, ο Μασκ τόνισε ότι «θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το "Link" για να ελέγξετε τον αυτόματο πιλότο του αυτοκινήτου Tesla σας».

Η λειτουργία του εμφυτεύματος αποδείχθηκε στην εκδήλωση, μέσω πειράματος σε χοίρους, αλλά σημειώθηκε ότι δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι δοκιμές σε ανθρώπους.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top