0
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι χαρακτήρισε ως αιτία πολέμου την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.



Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία «υπενθυμίζει» το casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, διερωτήθηκε εάν δεν είναι «αιτία πολέμου» η επέκταση των χωρικών υδάτων, «τότε ποιο είναι;»
«Εάν η απόπειρα της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε ποιο είναι;» ανέφερε ο Οκτάι.

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει, με κάθε τρόπο, τα δικαιώματά της σε κάθε κυβικό μέτρο υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία αναμένει αμεροληψία από την ΕΕ, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Άγκυρα να υποχωρήσει σε αυτή την αμεροληψία» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία «δεν ακούει τίποτα όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της».

«Δεν μας νοιάζει αν πρέπει να πληρωθεί τίμημα γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Οκτάι δεν έκρυψε επίσης την οργή του για το μέτωπο Παρισίου – Αθήνας, μετά τις αυστηρές συστάσεις Μακρόν προς την Τουρκία.

«Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τη γλώσσα της διπλωματίας και της ειρήνης. Όμως, όταν το θέμα έρθει στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας, δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους,  η Γαλλία και η Ελλάδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top