0
Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε σήμερα για την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων και υποστήριξε πως πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να είναι το ίδιο προσεκτικοί όπως και τώρα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραδέχτηκε ότι απέτυχε το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης, καθώς ήταν κατώτερο των προσδοκιών, ενώ δεν σχολίασε τις «μπηχτές» της αντιπολίτευσης για τις «σκιώδεις» σχέσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και δεν τίθεται κανένα θέμα στην κυβέρνηση.

Παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την άρση των μέτρων, τα οποία θα αποφασιστούν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Για τα σχολεία είπε ότι θα ξεκινήσει πρώτη η Γ' Λυκείου για να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες και σταδιακά θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες.

Πρόσθεσε δε, ότι θα συνεχίσει να χορηγείται γονική άδεια ειδικού σκοπού κι ακολούθως μίλησε για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο εύκολο σε εθνικό επίπεδο να διαμορφώσουμε τους κανόνες. 

Οταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, θα υπάρξει σιγά σιγά απελευθέρωση για μετακινήσεις κι εκτός έδρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αεοροπορική σύνδεση. θα βγάλει η ΕΕ κοινή απόφαση για να γνωρίζει κι ο κλάδος του τουρισμού πώς να κινηθεί. Να γνωρίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού οπωσδήποτε μέσα στον Μάη πώς θα κινηθεί η χρονιά.

Για τις μάσκες ξεκαθάρισε πως «έχουμε την εμπειρία πώς δούλεψαν τα σούπερ μάρκετ κι όσα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Πιθανώς να είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας και σε κλειστούς χώρους».

Για την Πρωτομαγιά τόνισε ότι θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με το Πάσχα και πρόσθεσε με νόημα «νομίζω ότι και τώρα θα πάμε καλά».

Για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων παραδέχτηκε πως «τα προγράμματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Βασίστηκαν πάνω σε προηγούμενα προγράμματα. Εντοπίστηκε η αστοχία και διορθώθηκε». 

Για τις ιδιωτικές κλινικές και τις υγειονομικές «βόμβες» επεσήμανε εμφανώς χολωμένος ότι το χειρότερο είναι ότι έδειξαν πλημμέλεια οι άνθρωποι της υγείας. Αυτό είναι το ανησυχητικό. Θα γίνει ό,τι έγινε και στο παρελθόν όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία όποια εστία μόλυνσης δημιουργήθηκε ανά την Ελλάδα».

Τέλος διέψευσε την είδηση για μετακίνηση μεταναστών σήμερα από την Μόρια στην ενδοχώρα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top