0
Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τόνισε ότι:


«Θα κληθούμε, αργά ή γρήγορα, να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον» όπως αυτή του κορωνοϊού, δημιουργώντας σίγουρα ερωτηματικά για το τι εννοούσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Γ.Γ.Π.Π. και τους τους εργαζόμενους που εργάζονται καθημερινά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία και την ευημερία.

Επισήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Πολιτικής Προστασίας σε πρότυπο αποτελεσματικότητας απέναντι σε κάθε είδος κρίσης, δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να το πετύχει. "Ο κορωνοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στον επιταχυντή και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε", είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε:

«Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία πρωτοφανή κρίση υγειονομικού χαρακτήρα. Την χειριστήκαμε, την χειριστήκατε με απόλυτη επάρκεια, με μεγάλο επίπεδο σοβαρότητας. (...)

Πρέπει να σας πω ότι αυτή η υποδομή την οποία χτίζουμε, υποδομή σε μέσα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά κυρίως υποδομή σε τεχνογνωσία, είναι μία υποδομή η οποία θα μας συνοδεύσει και για τα επόμενα χρόνια. Διότι θα κληθούμε, αργά ή γρήγορα, να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον».

Το τι εννοεί θα φανεί «στο μέλλον»...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top