0
Το αντίσωμα για τον κορονοϊό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή του φαρμάκου εντός μηνών, βρήκαν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. 


Σε άρθρο που αναμένεται να δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι έχουν στα χέρια τους εδώ και χρόνια ένα αντίσωμα για τον νέο κορονοϊό Sars-cov 2, που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία (COVID-19). Το αντίσωμα μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός. 

Το πρώτο που μπορεί να γίνει άμεσα, όπως οι ίδιοι σχολιάζουν, είναι ένα τεστ που μπορεί ο καθένας να κάνει στο σπίτι για τη διάγνωση του κορονοϊού. Αυτό θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομείο από όλους όσους έχουν συμπτώματα και την αγωνία για να μάθουν αν είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό. 

Το δεύτερο, χρονικά, είναι όπως εξηγεί ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας Φρανκ Γκρόσβελντ σε συνέντευξή του, να δημιουργηθεί το πρώτο φάρμακο το οποίο θα σταματά τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός, άρα θα θεραπεύει. Οπως τονίζει ο 71χρονος επιστήμονας από το Τμήμα Ιολογίας και το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, «το αντίσωμα αυτό αποτρέπει τον ιό από το να μολύνει και μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην ανίχνευσή του. Από όσο γνωρίζουμε, αυτό είναι το πρώτο αντίσωμα που εμποδίζει τη μόλυνση». 

Ο Γκρόσβελντ προσθέτει επίσης ότι «προσπαθούμε να βρούμε μια φαρμακευτική εταιρεία, η οποία θα μπορεί να παράγει το αντίσωμα σε μεγάλη κλίμακα ως φάρμακο. Προτού να διατεθεί στο εμπόριο, βέβαια, θα πρέπει να περάσει από εκτεταμένη φάση ανάπτυξης και να δοκιμαστεί για τις τοξικολογικές του ιδιότητες. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «εάν σε έναν ασθενή χορηγηθεί το αντίσωμα, αναμένεται, όπως προσδοκούμε, η μόλυνση να σταματήσει. Και έτσι μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να αναρρώσει. Αλλά η πρόληψη είναι φυσικά η καλύτερη θεραπεία: μια πραγματική λύση είναι συνεπώς ένα εμβόλιο. Ωστόσο, η ανάπτυξη ενός εμβολίου μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια. Το φάρμακό μας, αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει, θα μπορούσε να δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα. Αλλά θα είναι πιο ακριβή η παραγωγή του». 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top