0
Τα γενόμενα ουκ απογίγνονται... Αλλά σχολιάζονται… Αν η ελευθερία είχε νόημα, αυτό είναι να λες στους εξουσιαστές αυτά που δεν θέλουν ν’ ακούσουν George Orwell.


Από τον Κων. Φράγκο

Στους Διαξιφισμούς της προηγούμενης εβδομάδος μετέφερα ανησυχίες στελεχών ΕΔ, ΕΕ και ΕΑ, για την φημολογούμενη επέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στις επικείμενες κρίσεις των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά…

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι, από τη μακροτάτη πείρα μου στα θέματα των ΕΔ, είτε ως αξιωματικού ή ως αναλυτή, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χειρότερος ιός στην ενότητα, φρόνημα και μαχητικότητα των ΕΔ είναι ο κομματισμός, η ελευθέρα διακίνηση ρουφιανιάς και υπονόμευσης στελεχών από ξένα στοιχεία, κλίκες η κομματικούς απόστρατους.

Ξεφύγαμε λίγο από τις τρισκατάρατες κλαδικές αλλά η ίωση δεν ξεριζώθηκε.
Δυστυχώς η φημολογία επαληθεύθηκε, περιορισμένα πιθανώς, κυρίως με την αποστρατεία ενός λαμπρού και αρίστου αξιωματικού της ΠΑ ο οποίος δεν ήταν αρεστός σε απόστρατους συναδέλφους του. Το πως η απαρέσκεια αυτή έγινε εκτελεστή επιθυμία από την Ηγεσία του Υπουργείου μου φαντάζει εντελώς παράδοξο.

Πρόκειται για τον Υποπτέραρχο Ι κ. Δημ. Τσιρογιαννίδη, αριστεύσαντα Διευθυντή του πλέον υπευθύνου και κρίσιμου κλάδου του ΓΕΑ, αυτού των Επιχειρήσεων. Ο Τσιρογιαννίδης είναι διαπρεπής αξιωματικός, Αρχηγός Τάξεως, αριστεύσας, επαναλαμβάνω, στην υπεύθυνη  θέση που του είχε ανατεθεί μόλις πέρυσι από τον κ. Α/ΓΕΑ.

Δεν προτίθεμαι να συγγράψω βιογραφικό του περί ου ο λόγος αξιωματικού. Μαζί του έχω μια εντελώς τυπική σχέση, επομένως, επ’ ουδενί, επιχειρώ να παρουσιασθώ ως πάτρονας του. Εκείνο όμως που γνωρίζω, σαφώς είναι ότι ενώ οι καταστάσεις είναι τόσο κρίσιμες (ΣΣ Μήπως δεν είναι και μας δουλεύουν;) οι ικανοί αξιωματικοί πρέπει να προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού.
Αν δε, αληθεύει, κάτι το απίστευτο, και την αποστρατεία του Υποπτεράρχου απαίτησαν ένας τ. Α/ΓΕΑ και μια «ψυχή μαραγκιασμένη από την εξουσία και το παρασκήνιο» (κατά Σεφέρη) τ. Αεροπόρου, γνωστότατου Πρυτανείου της οικονομικής πολιτικής ελίτ της Αθήνας τότε θ’ αναφωνήσω τον γνωστό εξορκισμό του αείμνηστου Στρατηγού Κονδύλη «Φτου σου κ…..νο, Στράτευμα» και πάλι φτου σου. Σταματώ εδώ και δεν επιθυμώ να κάνω συνειρμούς με πρόσωπα άλλων εποχών.
Το ερώτημα είναι απλό, εφόσον, επαναλαμβάνω ισχύουν τα φημολογούμενα: Ποιος υπέκυψε στις πιέσεις που όπως φαίνεται είχαν και την ανοχή ή ευλογίες της Πειραιώς; Ο κ. Υπουργός, ο κ. Α/ΓΕΑ. Γιατί;

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

(Απόφθεγμα Λακεδαιμονίων για συμμάχους τους Κλαζομένιους)

Εισί δε Κλαζομεναί πόλις παραθαλασσία της Ιωνίας.
Αν κάνω μια αναδρομή 30ετίας και κάτι είναι εύκολο να εντοπίσω τέτοιου είδους ανήθικες και αντιπατριωτικές επεμβάσεις παραγόντων στα του Στρατεύματος στις εποχές των ημερών ευτυχίας και κορύφωσης της διαφθοράς των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Για να μη σας κουράσω θα περιορισθώ στην τελευταία 10ετία. Ο πριονισμός αξιών στις κρίσεις των αξιωματικών υπήρξε ρουτίνα. Οι πολιτικές Ηγεσίες δεν φθάνει που τορπίλιζαν το φρόνημα και την μαχητικότητα των Αξιωματικών, από την άλλη μεριά δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για την συντήρηση του οπλοστασίου. Σήμερα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν ενεργούσαν σωφρόνως και με ενδιαφέρον για την Πατρίδα. Δεν θα ξεφύγω από το κύριο θέμα: Τις παρεμβάσεις και τις ασυνείδητες δράσεις κλικών.
Κυβέρνηση Γιωργάκη

Τα παρατράγουδα ήταν συνήθη, ήσσονος σημασίας, και χειριζόμενα, κυρίως από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο.

Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)

Μια παραστρατιωτική κλίκα ρύθμιζε τις τύχες των αξιωματικών. Η εποχή αυτή υπήρξε η περίοδος μεγάλης δοκιμασίας της αξιοπρέπειας των στελεχών. Υπουργός, Βασικά, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Η περίπτωση παραίτησης του σπουδαίου Αρχηγού Στρατηγού Κ. Ζιαζιά στην οποία δόθηκε πίνακας προακτέων, αποστρατευτεύων κλπ (την οποία ο έξοχος Στρατηγός τους την έτριψε στη μούρη) είναι πασίγνωστη. Ακολούθησε ο αποκεφαλισμός του επόμενου, κορυφαίου, Α/ΓΕΣ Στρατηγού Κων. Γκίνη, επτά (7) μήνες από την ανάληψη καθηκόντων του. Η «μαφία» πληροφορήθηκε ότι ο Γκίνης επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάλειψη του υλικού και δεν επρόκειτο να υποκύψει σε πιέσεις, τον απεστράτευσε! Ακολούθησε, με μια από τα ίδια, ο ακολουθών Α/ΓΕΣ μνημείο εντιμότητας και πείρας Στρατηγός Αθαν. Τσέλιος. Χαμός γινόταν. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα, δύσκολα.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο ενίοτε απρόβλεπτος κ. Π. Καμμένος δεν ακολουθείτο από κλίκα. Ούτε η Κυβέρνηση είχε τάσεις για δημιουργία κλίματος ημετέρων. Ήταν άπειρη. Ο κ. Καμμένος, βέβαια, σε μια έξαρση ανεξέλεγκτης οργής του  απεστράτευσε, επί τόπου, έναν από τους καλύτερους  Α/ΓΕΣ, τον Στρατηγό Χρ. Μανωλά, γιατί του ζήτησε, επιμόνως, την αξιοποίηση των ακριβοπληρωμένων Ελικοπτέρων ΝΗ-90. Άλλη ιστορία κι’ αυτή.
Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος, θ’αναφέρω δύο αγένειες ή απρέπειες του κ.Π.Καμμένου με την αιφνίδια αποστρατεία του τότε Α/ΓΕΑ Πτεράρχου κ.Χρ.Βα’ί’τση (ενώ ευρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο) και του χαρισματικού και δυναμικού Ταξιάρχου κ.Μ.Παπαδάκη (νυν Αναπλ.Γεν.Δ.ΓΔΑΕΕ) τον οποίο απέπεμψε σκαιότατα ενώ ο τότε Πρωθυπουργός κ.Αλεξης Τσίπρας έπρεπε να τον ανακαλέσει στην τάξη.
Και ο Π.Καμμένος γνήσιον τέκνον της Δεξιάς Πτέρυγας της Ν.Δ υπήρξε. Άσχετα αν η πολιτική ηθική τον έκανε συνέταιρο με τον ‘’αριστερό’’ κ.Α.Τσίπρα.
Κυβέρνηση ΝΔ

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε πολλά και αρκετά απ’ αυτά πραγματοποίησε. Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος είναι ένας σώφρων πολιτικός, μη κραυγαλέος και λογικός.
Υπέκυψε όμως σε κακές συμβουλές από το παρασκήνιο και άρχισε άσχημα: Στις κρίσεις των Αρχηγών απεστράτευσε, παρανόμως, τον Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Γιώργο Καμπά αφού ο Νόμος καθορίζει ότι η ελαχίστη θητεία Αρχηγών είναι η διετία. Κατά κοινή ομολογία και παραδοχή δεν ήταν κακός ο Καμπάς. Η απομάκρυνσή του βέβαια, απαιτήθηκε επίμονα από μια ετέρα κλίκα, εν τη γενέσει της.Eίχε ,λέει,στενές σχέσεις με την κυβέρνηση.Με ποιόν θέλατε να έχει; με την Έμμα Τόμσον; Παράλληλα ετοίμασε, νέα, λίστα ανωτάτων στρατού (αλά Ζιαζιά) από φίλους του Καμπά.

Και ερχόμενος στα σημερινά, στον Υποπτέραρχο. Αν, επαναλαμβάνω αν, οι κυκλοφορούσες φήμες ισχύουν τότε η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία υπέπεσε σε ολίσθημα που είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιες ώρες, στην ειδική αυτή περίπτωση.
Έξεστιν Νεοδημοκράταις ασχημονείν. Έχω άδικο;
Όχι ότι οι άλλοι είναι παρθένες.

Ο Καραμανλοιός, τοξικά κατάλοιπα

Ο Πρόεδρος Πάκης απεχώρησε, αρκετά πλουσιότερος απ’ ότι εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά άφησε εκεί άνθρωπό του. Δεν παραλείπω να σας υπενθυμίσω ότι ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε Καραμανλικός (του Α’ και Β’) και επιβλήθηκε ως Πρόεδρος από τον κ. Κ. Καραμανλή τον Β’, τον επιλεγόμενο Νταβατζηδοκτόνο ή Χαλαρό, στον αφελή, τότε κ. Α. Τσίπρα.

Φεύγοντας, λοιπόν, έπεισε την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να κρατήσει ως Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων την κ. Λόρα Μολυβιάτη, θυγατέρα του άλλου μεγαλοπαράγοντα του Καραμανλισμού κ. Πέτρου Μολυβιάτη. Ο Καραμανλάνθρωπος έφυγε αλλά ο Καραμανλισμός παραμένει.

Ειρήσθω εν παρόδω, η οπωσδήποτε ικανή, κ. Λ.Μ. επιδιώκουσα να σιτίζεται από το Κράτος διορίσθηκε, αρχικά, μετακλητή στο Γραφείο του ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκη. Μετά την θητεία της εκεί προσλήφθηκε στη Βουλή από τον μακαρίτη Φ. Πετσάλνικο  ο οποίος εν μια νυκτί διόρισε 238 υπαλλήλους στη Βουλή ενώ είχε ήδη αρχίσει η κρίση.

Η Εκκλησία παρούσα στην κρίση

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος μετέβη στη Θράκη για να συμπαρασταθεί στους στρατιώτες, εθνοφύλακες. αστυνομικούς που φυλάνε Θερμοπύλες. Μοίρασε μάλιστα βιβλιαράκια (Καινή Διαθήκη) στους μαχητές. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο το ηθικό τους αν είχε αναγγείλει ότι η Εκκλησία διαθέτει μερικά εκατομμύρια από τα άφθονα που διαθέτει για προμήθεια υλικών και 4-5 ταχύπλοων (για τα υγρά σύνορα).  Τα λοιπά είναι τροπάρια που δεν προσεγγίζουν τα ώτα των φυλάκων.
Έτερος Σεβασμιώτατος, ο Αλεξανδρουπόλεως, εκμυστηρεύεται στην TV ότι οι στρατιώτες της περιοχής του ζητούν να «μεσιτέψει» στους στρατηγούς ώστε να τους αφήσουν να επιτεθούν και να βγουν στον Βόσπορο! Τι του λες; Θέλει αιματοχυσία ο πολεμοχαρής. Πάτερ αντί  να επιδιώκετε την ειρήνη και την αποφυγή σύγκρουσης, κραυγάζετε; Ειρήνη ημίν και υμίν Σεβασμιώτατε.

Θετικά σχόλια

Όχι από κομματικές φυλλάδες η κενοκέφαλους σκιαμαχούντες πολιτικούς, αλλά από του πολίτες προκλήθηκαν για τις ενέργειές του Υπ. Άμυνας προς αντιμετώπιση της Τούρκικης Ιταμότητας.
Υπουργείο, Επιτελεία, Μονάδες, μαχητές. Ιδιαίτερα ο Στρατός και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος. Θα ακολουθήσουν σίγουρα άλλα.
Ανεβασμένες οι μετοχές του ΥΦΕΘΑ, κ. Αλ. Στεφανή.
Η Ελλάδα οφείλει να κρατήσει γερά, πολεμώντας τον πανικό και σπασμωδικές κινήσεις έναντι στον Τουρκικό αμοραλισμό.

Τι γίνεται εδώ;

Έχουμε γενική κινητοποίηση  για την Άμυνα ή τον κορονοϊό, όχι βέβαια. Προηγείται η βεγγέρα της κ. Αγγελοπούλου. Το Κράτος πιέζει, όσους μπορεί να πιέσει, για να κάνουν χορηγίες στην Γιάννα.

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη εκστρατεύει στο Υπουργείο της για εξοικονόμηση πόρων για να της διαθέσει τη γιορτή.

Ο πάπας της Οικονομίας, Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας ανακήρυξε την Τράπεζα ΧΡΥΣΟ ΧΟΡΗΓΟ της βεγγέρας.
Και η Άμυνα; Τι γίνεται με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας; Γιατί δεν το ιδρύουν; Για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στην κ. Αγγελοπούλου να εισπράττει, είναι αυτή η προτεραιότητα; Εν τω μεταξύ μια περίεργη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ είδε το φως της δημοσιότητας προχθές: Το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίζει το μέγεθος της προσφοράς (ποιας)για την Άμυνα, ατομικών και ομαδικών, ευχαριστεί αλλά και ορίζει υπεύθυνο του κλάδου Υποστήριξης και Δ.Μ. του ΓΕΕΘΑ.

Τι σημαίνει αυτό; Άρχισε λειτουργούν το Ταμείο στα κρυφά, στα μουλωχτά; Τι θα πει οι εισφορές θα διαχειρίζονται από κάποια Διεύθυνση; Γιατί δεν προχωρούν ευθέως για την ίδρυση του Ανεξαρτήτου Ταμείου με επικεφαλής 5-6 κορυφαίους Αξιωματικούς ε.α. και Δικαστικούς αφού προηγηθεί μια προβολή των σκοπών του; Περίεργα πράγματα. Τι υποκρύπτει αυτή η μυστικότητα;

Ένα σπουδαίο κείμενο

Στην Καθημερινή (8-03-20) του εθνικού ευεργέτη κ. Θανάση Λασκαρίδη. Λέει
Στην Ελλάδα πρέπει ν’ αυξηθούν οι δωρεές και η φιλανθρωπία.
Ο καπιταλισμός πρέπει να εξυγιανθεί και να δώσει πίσω, εκουσίως ή με το ζόρι, ένα μέρος του πλούτου που έχει αρπάξει.
Απομυζούν το Ελληνικό Δημόσιο προβληματικές Κρατικές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα αλλά έχουν στοιχίσει δισεκατομμύρια.
Η πλειονότητα των πολιτικών δεν έχει αλλάξει μυαλά. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Ακόμη και σήμερα διορίζονται χαρακτηριστικά άχρηστοι
ΣΗΜ. Το ίδρυμα Λασκαρίδη δωρίζει σήμερα το 2ο σκάφος γενικής υποστήριξης στο Ναυτικό.

Καλά θα κάνουν

Να ελέγχουν κάθε τι που εξέρχεται από το έρκος των οδόντων τους και να μη λένε μπούρδες για τα Ελληνοτουρκικά και τα Εβρικά οι μεγαλοπαράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι κ. Βαρεμένος και Κυρίτσης (αυτός με το ενώτιο στο δεξιό ους)
Παν μέτρον άριστον ή μηδέν άγαν.
Ο υγιής πατριωτισμός είναι υπέρτατο τιμαλφές
Γιώργος Σκαμπερδώνης

Συγγραφέας

Συμφωνώ ….. ο υγιής.
Ματιές στη Βουλή των Ελλήνων

Θυμάστε νομίζω, ότι προ μηνός σας πληροφόρησα ότι έγινε έκκληση από τον Πρόεδρο της Βουλής στους 300 εθνοπατέρες να προσέλθουν προς αιμοδοσία για να δώσουν το παράδειγμα στους απανταχού Έλληνες. Προσήλθαν μόνο δυο. Θα σας το γράψω και με κεφαλαία:  ΔΥΟ.
Όταν ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο ότι το Σώμα (βουλευτές εννοώ) θα εκπροσωπηθεί με μεγάλο αριθμό μελών στις γιορτές της 25ης Μαρτίου στην Ν. Υόρκη-ΗΠΑ γίνεται «χαμός» στο γραφείο, έναντι του εντευκτηρίου, από εκλεκτούς πατριώτες βουλευτές που δηλώνουν «με βαθύτατη συγκίνηση» ότι επιθυμούν να συνεορτάσουν την εθνική εορτή με τους αδελφούς ομογενείς Ταξιδάκι business class, ξενοδοχείο 5 αστέρων, ημερήσια αποζημίωση κλπ.
Πρόταση: Μόνο τρείς βουλευτές με κλήρωση. Ούτε ένας παραπάνω, σε θέση τουριστική και ξενοδοχείο τριών αστέρων. That’s enough…. Όχι χλίδες από μια πτωχευμένη χώρα που έχει ζωτικές ανάγκες για να σταθεί στα πόδια της.

Πολυεθνικές δράσεις – Πέμπτη φάλαγγα

Δεν μας φθάνουν οι ιοί, το προσφυγικό, τα αναδυόμενα προβλήματα της οικονομίας έχουμε και οργανωμένη, εσωτερική, πέμπτης φάλαγγας, διεθνή τούτη τη φορά.
Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες της εισβολής της πολυεθνικής συμμορίας καταστροφέων στον περικαλλή Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης.
Θα περιορισθώ στις διαπιστώσεις ότι πέραν των Ελληνικών λαμπρών νέων εντοπίσθηκε και μπουκέτο αλλοδαπών, που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν συλληφθεί πολλάκις για «αγαθοεργείς» πράξεις. Καλά κάνουν λοιπόν, και καταστρέφουν αφού κι’ εδώ υπάρχει ατιμωρησία. Δεν υπάρχει μέτρο απέλασης;
Αυτά όμως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Η οικονομική και πολιτική, πολύτιμη, ελίτ φρουρείται άριστα από την Ελληνική Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη.
Εθνική Ενότης για διαγραφή χρεών

Ηρέμησα όταν έμαθα ότι πρόστιμα που επεβλήθησαν στα ιερά κόμματα ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών (για εκλογικές παραβάσεις) παρεγράφησαν.
Θα ήταν απαράδεκτο να τα πλήρωναν. Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε….
Θλίψη

Ο Μέγας Άκης, ο ωραίος Μπρούμελ, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, το πρώτο ακόντιο του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ανταλλάσσει εξώδικα, σε άπταιστη καθαρεύουσα, με την θυγατέρα του Αρετή κλαυθμυρίζων για έλλειψη χρημάτων. Ο Άκης … Είναι δείγμα πολιτικού.
Οπωσδήποτε είμαι με την Αρετή.
Ναι, μεν αλλά…

Διπλασιάζει τις ώρες των θρησκευτικών στα σχολεία η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως. Σπονδή προς την Εκκλησία της Ελλάδος της οποίας άπαντες οι πολιτικοί επιζητούν τις ευλογίες.
Εντάξει αλλά, διερωτώμαι, τι γίνεται με τις ώρες Ιστορίας, Ελληνικής γλώσσας, Κοινωνικής Αγωγής κλπ. στα οποία τα Ελληνόπουλα υστερούν απελπιστικά;

Άσχετο Ι

Ποιος το περίμενε ότι οι αείμνηστος Μιχάλης (Μάκης) Αρναούτης, αναχωρήσας για το επέκεινα το 1997, θα εμφανιζόταν σήμερα, άθελά του βέβαια, πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής στρατηγικής ζωής.
Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς που με διαβάζετε θυμόσαστε τον Αρναούτη που επέδειξε σπουδαίο ρόλο στο πολιτικό παρασκήνιο και τις διαμάχες των εξουσιαστών της 10ετίας 60,70 και βάλε.
Αιωνία του η μνήμη, ασφαλώς, όσον αφορά εμάς.

Άσχετο ΙΙ

Η Εκκλησία της Ελλάδος για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να προσαρμοσθεί στα κοινωνικά προβλήματα. Οπισθοδρομεί, δογματίζει στο κενό και ο Μακαριώτατος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση, που θερίζει, σαν να ήταν θέμα θεολογικό. Παρασύρεται από αλλοπρόσαλλους κοντόφθαλμους ιεράρχες, όπως ο Αγιώτατος Πειραιώς. Κρίμα. Ας χειραφετηθεί η Εκκλησία, είναι ο τίτλος άρθρου του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου (Κ. 11/03).

Άσχετο ΙΙΙ

Μπράβο στην κ. Μαριέττα-Γιαννάκου (ΝΔ).
Δηλώνει: Η υπόθεση του κορονοϊού είναι αμιγώς επιστημονικό θέμα και επομένως όλοι πρέπει ν’ ακολουθούμε τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Η Εκκλησία Ελλάδος είναι οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και θεωρώ ότι υπόκειται στους ίδιους κανόνες με οποιοδήποτε άλλο Οργανισμό προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία (10.02.20).
Μπράβο και στον Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη που στο διάγγελμά του της 11 Μαρτίου ήταν ανθρώπινος ταπεινός και πειστικός δίνοντας σαφείς οδηγίες.
Και άλλο Εύγε

Μετά τον κ.Λασκαρίδη οφείλω να συγχαρώ τον όμιλο THEON SENSORS που έσπευσε να δωρίσει στους μαχητές του Έβρουειδικά οπτικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας (με αυτά έχει εφοδιάσει ΗΠΑ και Γερμανία). Αυτά δηλούν έμπρακτα συμβολή και όχι μπουρδολογία.Εύγε λοιπόν.
Και η εταιρεία EXALCO προχώρησε με δωρεά 10km ειδικού συρματοπλέγματος.Μπράβο.
Θα αναφέρω, χειροκροτών, κάθε προσφορά.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει ο επανελθών από Ε.Ε κ. Δημ. Αβραμόπουλος, υψηλό στέλεχος της ΝΔ.

Τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ, ως επισκέπτης – καθηγητής σε μεγάλο Πανεπιστήμιο.
Μετά; Εν αναμονής του ανασχηματισμού…
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει

Και η ΕΛΒΟ παραμένει εν υπνώσει… Τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή; Θα βρεθεί κάποιος να δώσει λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα;
Αλλαγή σκηνικού

Πριν: Οι περί τον κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο είχαν στην μπούκα την Εισαγγελία Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου.
Τώρα και νυν: Οι σημερινοί σκοπεύουν την κ. Ελένη Τουλουπάκη, διάδοχο της πρώτης.
Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν, υφίσταται ποδοπάτημα οι από κάτω.
Άντε και να δούμε τι θα γίνει. Στοιχηματίζω ότι σε 5-6 μήνες θα έχει λήξει το θέμα και το σκάνδαλο Novartis θα έχει εξαφανισθεί.

Ο εκσυγχρονισμός των F16 και παραφυάδες

Είχε συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές ότι τα λεγόμενα ΑΩ θα δίνονταν σε εγχώριες βιομηχανίες.
Το ΓΕΑ ζήτησε μέρος του κεφαλαίου για να προμηθευθεί κηροζινοφόρα, αλλά ειδικά οχήματα και σετ επισκευών.
Μάταια προσπάθησε ο Γεν. Γρ. ΥΕΘΑ κ. Ακ. Οικονόμου να βρει άκρη γιατί το ΓΕΑ από την πλευρά του ορθά απαιτούσε υλικά υποστήριξης που εστερείτο. Τι να σου κάνει ο κ. Α/ΓΕΑ όταν έχει πρόβλημα με τα C 130 που μεγάλος αριθμός της «λιάζεται», είναι προς επισκευή στην ΕΑΒ. Χρειάζεται, έτοιμα, μερικά σετ. Του στραβού το δίκιο, εφόσον το ΥΠΟΙΚ δεν δίνει δεκάρα.

Τελικά ο Γ.Γ. έδωσε μια σολομώντεια λύση. Εκ των πραγμάτων επιτρέπεται.Αρκεί να δοθούν τα υπόλοιπα, χωρίς αποκλεισμούς στον ΣΕΚΠΥ.
Η προμήθεια θα γίνει, απ’ ευθείας, από το ΓΕΑ. Αμήν   

ΕΛΛΑΣ – ΤΡΕΛΑΣ


Θέλετε να περάσει ξώφαλτσα από εσάς ο ιός; Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους.
Χρησιμοποιείστε την βυζαντινή κρέμα του Βελόπουλου.
Εφοδιαστείτε με σπρέι αγιασμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Σεβασμιώτατου Αμβροσίου
Προσέρχεσθε άφοβα στην λήψη μετάληψης σύμφωνα με τις οδηγίες της βουλευτού κ. Έλενας Ράπτης η οποία έγινε για αλίευση ψηφαλακίων. Όποιος υποστηρίζεται από την Εκκλησία έχει την έδρα σίγουρα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top