0
Για άλλη μία φορά η Αίγυπτος στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις και μάλιστα το Κάιρο κάνει επίκληση στην Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας πωςη Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καθώς τα σύνορα έχουν καθοριστεί από το 1923.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεκάθαρη η στάση της Αιγύπτου, η οποία στέλνει μήνυμα στην Αθήνα για επίσπευση του καθορισμού της ΑΟΖ. Οι δύο χώρες θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε συμφωνία για να μπλοκάρουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις τoυ μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αιγύπτου Yahya Kadwani, η Τουρκία έχει σαν στόχο και σκοπό να αποσταθεροποίησει την Α. Μεσόγειο και θα πρέπει άμεσα οι σχεδιασμοί αυτοί να σταματήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως οι Αραβικές χώρες οφείλουν να συμμαχίσουν κατά του Ερντογάν, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στήριξε ξεκάθαρα τις Ελληνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας.

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗ ΜΙΣΡΑΤΑ

Την ίδια στιγμή, τα νέα από το μέτωπο της Μισράτα είναι ευχάριστα. Ο LNA ελέγχει πλήρως την περιοχή Al-Hisha, η οποία βρίσκεται δυτικά της πόλης.

Μάλιστα έχει αρχίσει και κυνηγητό, καθώς οι τουρκόφιλοι συνεχώς υποχωρούν, εγκαταλείποντας όπλα στο πεδίο της μάχης.

Στόχος των δυνάμεων του Χαφτάρ είναι ο πλήρης έλεγχος της Μισράτα τις επόμενες ημέρες για να επικεντρωθεί από εδώ και στο εξής στην απελευθέρωση της Τρίπολης.

Ο Ερντογάν βλέπει πλέον πως δεν του βγαίνει το παιχνίδι, ενώ άρχισε να μετράει πλέον και νεκρούς!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια συγκρύσεων με τον LNA.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τραυματίες και τα πτώματα των Τούρκων φθάνουν στο αεροδρόμιο της Μισράτα!loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top