0
Ανεβαίνουν ραγδαία οι μετοχές του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κούρσα για την θέση του  Πρόεδρου της Δημοκρατίας. 



Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί και αποδεχθεί την πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι εάν οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί με 180 ψήφους  αφού θα τον ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι ξέρουν λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε σε αυτή την απόφαση καθώς μέτρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις ακαδημαϊκές και νομικές του γνώσεις μπορεί να αντιμετωπίσει με το κύρος του τις επιθέσεις των γειτόνων μας. Στην περίπτωση μάλιστα που η Ελλάδα αποφασίσει να πάει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Έτσι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να εγκαταλείπει την ιδέα της γυναίκας προέδρου παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό σχήμα είναι ελάχιστο το… γυναικείο άρωμα  κάτι που θα ήθελε να αντιστρέψει ο πρωθυπουργός.

Με την κίνηση αυτή ελπίζει να περιορίσει και τις αντιδράσεις των σαμαρικών με το σκεπτικό ότι Σαμαράς και Βενιζέλος συγκυβέρνησαν και έχουν στενές σχέσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση είχε στραφεί εκτός των άλλων και γιατί –σύμφωνα  πάντα με πληροφορίες –  τα μηνύματα που έπαιρνε από κορυφαίους παράγοντες της Ευρώπης  ήταν ότι στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που σχεδίαζε  χωρούσε  και αυτή.

Άλλωστε ο Εμανουέλ Μακρόν εμπιστεύεται την συμμετοχή γυναικών στα κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, ενώ η Καγκελάριος της Γερμανίας επανεκλέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top