0
Από την γραμμή παραγωγής βγήκε το πρώτο τουρκικό ελικόπτερο εφόδου UH-60M Blackhawk το οποίο ονομάζεται T-70 και φέρει τουρκικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών που κατασκευάζει η Aselsan.


Η ΤΑΙ, η τουρκική αεροπορική βιομηχανία,  πρόκειται να κατασκευάσει 109 ελικόπτερα του τύπου ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η κατασκευή ακόμη 109 σε μια δεύτερη παραγγελία.


Με αυτά τα ελικόπτερα η Τουρκία θα διαμορφώσει μια ισχυρή αεραποβατική δύναμη με την οποία θα είναι σε θέση να επέμβει σε οποιοδήποτε νησί στο ανατολικό αιγαίο από τις ακτές της.


Τώρα ο τουρκικός Στρατός διαθέτει  27 AS532UL Cougar Mk1  και 56 S-70A Blackhawk και η δύναμη αυτή θα φτάσει στα σχεδόν 200 ελικόπτερα, με την σταδιακή παραλαβή των T-70.

Επιπρόσθετα βέβαια διαθέτει και 7 CH-47F σε ρόλο των βαρέων μεταφορικών.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική δύναμη των μεταφορικών ελικοπτέρων του ΕΣ βρίσκεται στην ίδια απαράλλακτη κατάσταση. Οι παραδόσεις των ΝΗ-90 έχουν κολλήσει στα 14 ελικόπτερα η διαθεσιμότητα των οποίων βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα.


Μόνη «παρηγοριά στον άρρωστο», τα 25 CH-47DG/SD στα οποία πέφτει το βάρος των αποστολών μεταφοράς. Σε ότι αφορά τα 65 62 UH-1H Huey δεν γίνεται λόγος για πραγματοποίηση αποστολών μεταφοράς σε συνθήκες επιχειρήσεων.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top