0
Το είδαμε κι αυτό: Με νομοσχέδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση (!) τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 (που έχει ήδη υπογραφεί), την υποστήριξη των MIRAGE-2000/-5 (που δεν πετάνε περισσότερα από 5 αεροσκάφη σε σύνολο 40 και έπρεπε να είχε υπογραφεί πριν από δέκα χρόνια) και της σύμβασης αναβάθμισης των F-16!

H δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Νοεμβρίου με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας» σε εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

Οπως η κοινοτική οδηγία δεν αφορά προϊόντα και συγκεκριμένα ανταλλακτικά από μοναδικές πηγές προμηθείας («Sole-Source»), όπως είναι τα ανταλλακτικά όλων των προαναφερόμενων συστημάτων, αλλά προμήθειες για συστήματα ή για υποστήριξη συστημάτων που οι πηγές προμηθείας είναι τουλάχιστον δύο!

Δηλαδή έχουμε δημόσια διαβούλευση για αντικείμενα στα οποία υπάρχουν μοναδικές πηγές! Π.χ. τα ανταλλακτικά των Mirage 2000 παράγονται μονάχα από την Dassault, την Thales και την Safran! 

Αλλά το μεγαλύτερο... ανέκδοτο του συγκεκριμένου νόμου είναι η προκήρυξη δημόσιας διαβούλευσης για τα F-16, των οποίων έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα! Τι ακριβώς θα διαβουλευθεί δημόσια; Τα αντισταθμιστικά; Δια νόμου έχουν καταργηθεί. Την βιομηχανική συμπαραγωγή; Αστεία λέμε;

Το μοναδικό «όφελος» από την όλη διαδικασία είναι η περαιτέρω καθυστέρηση.

Βέβαια αυτά τα κόλπα είχαν γίνει και στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Τor-M1 και ΟSΑ ΑΚ-ΑΚΜ με «δημόσιες διαβουλεύσεις» όπου εμφανίστηκαν προμηθευτές από την ανατολική Ευρώπη με αποτέλεσμα τα συστήματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ή να υπολειτουργούν για πολλά χρόνια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top