0
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Τυνησία οι φωτογραφίες ενός πολιτικού που φέρεται να αυτοϊκανοποιείται στο αυτοκίνητό του, έξω από γυμνάσιο της χώρας.  


Άμεση ήταν η αντίδραση πολλών γυναικών που ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας βομβαρδίζοντας επίσης τα social media με δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. 

Τo hashtag #EnaZeda που σημαίνει «MeToo» στα αραβικά πήρε «φωτιά» ύστερα από την αποκάλυψη των φωτογραφιών που δείχνουν τον νεοεκλεγέντα βουλευτή, Ζουχεΐρ Μαχλούφ, να αυνανίζεται στο αυτοκίνητό του έξω από ένα σχολείο.  

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας ότι απλά ήταν έτοιμος να ουρήσει σε μπουκάλι με την αιτιολογία ότι είναι διαβητικός.  

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μια μαθήτρια τον Οκτώβριο και, όπως η ίδια δηλώνει, έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον εν λόγω βουλευτή, όπως αναφέρει το BBC.  

Στις αρχές του Νοεμβρίου, χιλιάδες Τυνήσιες φορώντας μπλουζάκια με το λογότυπο #EnaZeda συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων μελών της Βουλής ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό με τον βουλευτή έξω από το σχολείο.  

Τα μέλη του κοινοβουλίου της Τυνησίας χαίρουν βουλευτικής ασυλίας. Ωστόσο, η υπόθεση ερευνάται ακόμα από έναν δικαστή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top