0
Στα υψηλά κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας η ημέρα του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, γιορτάζεται από χθες το βράδυ. 




Την ίδια ώρα που οι εκδηλώσεις ξεκινούσαν στο Μέγαρο Μουσικής, όπου βρίσκονταν όλοι οι επίσημοι, στις πίστες των αεροδρομίων επικρατούσε κατάσταση αφόρητης πίεσης. Πίεση για να αντιμετωπίσει το ηρωϊκό προσωπικό τα μεγάλα προβλήματα, τις πολλές ελλείψεις σε υλικά αλλά και σε προσωπικό που προκάλεσε η οικονομική κρίση και γιγάντωσε η αδυναμία και η αδιαφορία ηγεσιών που είχαν υποχρέωση να τα αντιμετωπίσουν.

Δυστυχώς δεν το έκαναν. Κι όχι μόνο αυτό. Υπήρξαν κάποιοι που αντιμετώπισαν το προσωπικό με πολύ αλαζονεία. Ακόμη και σαρκασμό…Δεν τους ενδιέφερε  ότι χειριστές έμπειροι, μαχητές ,ικανοί έφευγαν. Δεν τους ενδιέφεραν τα “νομιστεράκια” ,όπως κάποιος φέρεται να είχε αποκαλέσει χειριστές… Δεν τους ενδιέφερε να πουν έστω μια “ζεστή” κουβέντα, όταν τους συναντούσαν στις μονάδες. Ούτε καλημέρα ορισμένες φορές δεν άκουγαν οι χειριστές κι ας φόραγαν μαζί τη πτητική φόρμα για να πετάξουν οι ανώτεροι. Μια και μας…περισσεύουν οι ώρες πτήσης, έχουμε κι αυτά.Αντί ν΄ αφήσουμε και το τελευταίο δευτερόλεπτο πτήσης σ’΄ αυτούς που κάθε μέρα πολεμούν ή ετοιμάζονται να πολεμήσουν πρέπει να βολέψουμε και αυτούς που θέλουν να πετούν έτσι για την …επιβεβαίωση.

Χθες βράδυ λοιπόν, οι μεν γιόρταζαν και οι δε έδιναν μάχη με το χρόνο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αποστολές που τους ζητούν να εκτελέσουν. Για παράδειγμα ένα παιδί που βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου ανέμενε την αεροδιακομιδή του από νησί του Αιγαίου. Δεν έχει σημασία να πούμε ποιο. Μόνο που για να βρεθεί διαθέσιμο πτητικό μέσο να κάνει την αποστολή ,υπάρχει η πίεση που προαναφέραμε. Βρέθηκε τελικά ελικόπτερο. Χάρη πάντα στο προσωπικό της ΠΑ. Στο τεχνικό προσωπικό που δουλεύει ακατάπαυστα και στο ιπτάμενο που πολλές φορές φθάνει πραγματικά στα όρια του για να ΄ναι η ΠΑ αυτή που θέλουμε.

Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να χαλάσουμε το εορταστικό κλίμα. Να μιζεριάσουμε. Η εορτή της ΠΑ γίνεται για να τιμηθούν οι πολλοί νεκροί της. Δεν τους τιμούμε μόνο με εμψυχωττικές δηλώσεις, πτήσεις επίδειξης και απαγγελίες ποιημάτων. Η μεγαλύτερη τιμή που τους αξίζει είναι να πετά η ΠΑ μπροστά. Πάντα μπροστά και ψηλά. Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση να γίνει μόνο με δηλώσεις, καλές προθέσεις και διαβεβαιώσεις ότι “προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα”. Λύστε τα…

Σε πρώτη φάση κάντε αυτό που δεν κοστίζει τίποτα, αφού για όλα υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων: αγκαλιάστε τον κόσμο, αναγνωρίστε το έργο του και βοηθήστε τον να το κάνει με λιγότερη πίεση και άγχος.

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και στους ανθρώπους της…



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top