0
ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά στο υπόβαθρο φουντώνει.


Οι εικόνες των ανυπεράσπιστων ακτών που φτάνουν βάρκες, των ξενοδοχείων «φιλοξενίας» τεσσάρων αστέρων και των προπληρωμένων τραπεζικών καρτών που διαφημίζουν οι έμποροι του ανθρωπισμού προετοιμάζουν ένα τεράστιο τσουνάμι!

Γράφει ο Αναστάσιος Λαυρέντζος

Πρέπει άμεσα να γίνουν τουλάχιστον τα εξής:

1. Τα χρήματα που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να διατίθενται απ’ ευθείας στην Ελλάδα και όχι στους λαθρομετανάστες.

2. Να σταματήσουν τα προγράμματα εγκατάστασης σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα να μπαίνουν απ’ ευθείας σε κλειστές δομές, με διαχωρισμό οικογενειών και μονήρων ατόμων.

3. Η κυβέρνηση να επικαλεσθεί το άρθρο 78-3 της Συνθήκης για την Ένωση της Ευρώπης και να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κλείνοντας τα σύνορα και στον Έβρο. Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας σημαίνει ότι οποίος εισέρχεται παράνομα στη χώρα τίθεται σε κράτηση.

4. Να σταματήσουν οι μεταφορές λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα. Να μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας σε μη κατοικημένα νησιά, υπό ελληνική διοίκηση και διεθνή χρηματοδότηση.

5. Να απαγορευτεί η λειτουργία των ΜΚΟ που δεν παράγουν αποκλειστικά ανθρωπιστικό έργο και τα χρήματα τους να πάνε στο ελληνικό κράτος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top