0
Ακριβά πλήρωσε στρατιωτικός την ανάρτηση που έκανε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Διακλαδικός Κανονισμός Πειθαρχίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «έκαψε» σύμφωνα με πληροφορίες Υπαξιωματικό ο οποίος είχε κληθεί να απολογηθεί για σχόλια που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια κρίθηκαν υβριστικά και με βάση την κείμενη νομοθεσία επιβλήθηκαν ποινές για παράπτωμα που σχετίζονται με την πειθαρχία οι οποίες οδήγησαν στην απόταξή του.

Σημειώνεται πως η χρήση των social media από στρατιωτικούς έχει πολλές φορές απασχολήσει το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία έχουν εκδώσει σχετικές οδηγίες.

Χαρακτηριστικά το 2018 ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος είχε πει πως: «Σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται, καμία εντολή αλλά ούτε και κάποιος μηχανισμός παρακολούθησης των προσωπικών σελίδων, που τηρούν τα στελέχη του, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα οποία όμως θεωρούνται ανοικτές πηγές πληροφοριών και για το λόγο αυτό έχει επισημανθεί κατά καιρούς τόσο στα Στελέχη όσο και στους Οπλίτες η τήρηση κανόνων ασφαλείας πληροφοριών και εν γένει η προσεκτική χρήση των ως άνω μέσων».

Μια απάντηση που προφανώς δείχνει πως δεν υπάρχει, ιδιαίτερα για το στρατιωτικό προσωπικό, η έννοια της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top