0
Όλα δείχνουν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα μας αφήσει να βαρεθούμε! Τα “βυζαντινού τύπου ανακατέματα” δεν θα μπορούσαν να λείπουν. 


Το αν είναι δημοσιογραφικά εφευρήματα με πιο πολιτική στόχευση δεν μπορούμε να το πούμε και με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Σαν δύσκολο μας μοιάζει όμως για το εκ πεποιθήσεως πειθαρχημένο και με θρησκευτική προσήλωση τα ζητήματα ιεραρχίας, “στρατιωτικό σκέλος” της εξίσωσης.

Ας αφήσουμε τους πρωινούς γρίφους και ας πάμε στην ουσία. Ενδιαφέρον έχει προκαλέσει παραπολιτικό δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” το οποίο θέλει να υπάρχουν ήδη προβλήματα στη συγκατοίκηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον υφυπουργό του, Αλκιβιάδη Στεφανή. Το δημοσίευμα καταλήγει στη… σωτηρία παρέμβαση τρίτου πολιτικού προσώπου χάρη στον οποίο διατηρούνται οι «ισορροπίες»!

Ποιανού; Μα ποιού άλλου; Του γενικού γραμματέα Αντώνη Οικονόμου! Φαίνεται ότι στο ΥΠΕΘΑ δεν ισχύει το… ενήλικες στο δωμάτιο” που μπορούν να συνεννοηθούν στοιχειωδώς. Τι συμβαίνει άραγε;

Ας πιάσουμε “δουλειά” (σ.σ. έτσι πρέπει να λέγονται με πολιτικώς ορθό τρόπο τα κουτσομπολιά στο υπουργείο) για να διακρίνουμε μια σειρά από σενάρια και σκέψεις για το τι πιθανώς συμβαίνει. Κατά βάθος πρόθεσή μας είναι να τους ανακατέψουμε γερά, για να έχουμε να γράφουμε. Μην το πείτε πιο έξω όμως… Μεταξύ μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι χολωμένος που δεν πήγε στην Επιτροπή και τα ρίχνει στο Μαξίμου. Ο Οικονόμου είναι “σαμαρικός” άρα φοβάται ότι κινδυνεύει, άρα ψάχνει τρόπο να μείνει επίκαιρος μην του συμβεί κανένα “πολιτικό ατύχημα”.

Ο Αντώνης Οικονόμου δεν έπεισε -σύμφωνα με κάποιες πηγές- με τη επιχειρηματολογία για την ανάγκη να διατηρεί γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι στην εκνευρίστηκαν υπερβολικά. Σου λέει, κόστος επικοινωνιακό θα έχουμε. Όχι όμως για τέτοιες… καταλαβαίνετε.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατηγορείται ότι βλέπει ακόμα τα πράγματα ως Α/ΓΕΣ, καθώς δυσκολεύεται να φορέσει “πολιτικό κοστούμι”. Αν και εκ πρώτης όψεως για τα του ΥΠΕΘΑ μοιάζει μεγάλη μπούρδα (μεταφέρετε π.χ. την ίδια κατάσταση στο ΥΠΕΞ και στη θέση υφυπουργού βάλτε διπλωμάτη που ξέρει τα εσωτερικά του διπλωματικού σώματος και τις απόψεις που υπάρχουν, όπως ένας ανώτατος αξιωματικός τα του στρατεύματος), ας αναρωτηθούμε τι σημαίνει στην πράξη αυτό.

Μα για τη στρατιωτική του εμπειρία δεν επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση; Άρα τι του ζητάμε τώρα; Να πετάξει από πάνω του αυτό το πλεονέκτημα που τον οδήγησε στη θέση αυτή; In the first place που λένε στο χωριό μου! Πολύ έξυπνο και “λογικό”!

Μήπως οι κατήγοροι να γίνονταν λίγο πιο συγκεκριμένοι; Διότι η μέθοδος του υπονοούμενου είναι γνωστή, όταν οι κατηγορίες είναι κάπως “πολιτικές” και δεν στοιχειοθετούνται εύκολα, ή μάλλον το επίμαχη ζήτημα αφήνει πολύ χώρο για κουβέντα.

Άλλες πιθανότητες να έχει “σκάσει” τέτοιο θέμα (σκόπιμη επιλογή της λέξης και όχι του “είδηση”), στην ουσία αποτελούν παραλλαγές των ανωτέρω. Άρα δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς. Έχουμε καλύτερες δουλειές να κάνουμε. Άσε που είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ισχύει τελικά η εκτίμηση ορισμένων, μήπως το όλο θέμα ερμηνεύεται ως “κακόβουλη πρόκληση ανισορροπιών από τους ισορροπούντες”…

Δείτε το δημοσίευμα για να αντιληφθείτε τι θέλει να πει ο ποιητής. Με απλά λόγια προκαλώ μια κατάσταση βάζοντας τρικλοποδιές, με στόχο να σπεύσω πρώτος και να κατευνάσω τα πράγματα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητά μου.

Κάτι σαν τον εποχικό πυροσβέστη που έβαζε φωτιές για να τρέχει μετά και να κάνει τον ήρωα, να καταξιώνεται, να προβάλλεται. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Το μόνο που λείπει για να είναι πανομοιότυπο, είναι η κατάληξη του “ηθοποιού” που έχει τον ρόλο του πυροσβέστη, στα “δρώμενα” του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top