0
Ένα νέο τρόπο νομίζει ότι βρήκε το ΥΠΕΘΑ για να σωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις...Την αύξηση της εναλλακτικής θητείας για όσους δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αντιρρησίες συνείδησης καλούνται πλέον, να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, συνολικής διάρκειας 15 μηνών. Αυτό αφορά όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι μειωμένης θητείας, καλούνται να υπηρετήσουν για διάστημα 12 μηνών.

Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν όσους θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης.

Αντίθετα, όσοι έχουν ήδη παρουσιαστεί, θα υπηρετήσουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο περιελάμβανε εναλλακτική θητεία, διάρκειας 12 και εννέα μηνών, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται όσοι στρατιώτες – φαντάροι δηλώνουν εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν ενόπλως για λόγους ιδεολογικούς ή / και συνείδησης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτό το μέτρο βοηθάει τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες «μαστίζονται» από την λειψανδρία. Δεν τις βοηθάει σε τίποτα...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top