0
Aπίστευτη κυβίστη έχουμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις καταγγελίες των Ελλήνων της διασποράς να συγκλονίζουν, με αφορμή την άρνησή του να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε «εθνική ήττα» την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας». Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του). 

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη.
Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε»!


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top