0
Τέλος στις ελπίδες των πολιτών που θέλουν να δουν την χώρα τους ασφαλή έναντι της Τουρκίας και στην φημολογία των τελευταίων μηνών περί επικείμενης έναρξης προγράμματος απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους (ΝΜΑ) έθεσε ανώτατη πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας σήμερα, όταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι: 


«Δεν είναι στις προτεραιότητές μας η απόκτηση Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους. Προτεραιότητά μας είναι δημιουργήσει εκείνη την υποδομή  των δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν "παραγωγικά" τα εκσυγχρονισμένα F-16» προφανώς το 2028 όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα!

Βέβαια η συγκεκριμένη πηγή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «Θα θέλαμε Νέο Μαχητικό, αλλά όπως είπαμε έχουμε άλλες προτεραιότητες». Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να αποκτηθεί Νέο Μαχητικό αεροσκάφος...

Μάλιστα αναλύοντας αυτή την απόφαση ανέφερε ότι «Σημασία είναι η ολοκλήρωση της αναβάθμισης των μαχητικών F-16 και το κλείσιμο του κενού ανάμεσα στα μαχητικά 3ης και 4ης γενιάς. Ετσι όταν έρθει η ώρα του Νέου Μαχητικούη  ΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμη θα  δημιουργήσει εκείνη την υποδομή  των δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων πάνω στην οποία θα "κλειδώσουν} τα νέα αεροσκάφη», παραπέμποντας στην ολοκλήρωση του προγράμματος των F-16 το... 2028.

Εν κατακλείδι όσο τρέχει το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν υπάρχει θέμα  υλοποίησης προγράμματος ΝΜΑ.

Είναι σαφές ότι κανέναν από την πολιτική ηγεσία (γιατί η στρατιωτική ηγεσία εκτελεί εντολές της πολιτικής ηγεσίας) δεν τον ενδιαφέρει ότι το 2028 θα έχουν όλα κριθεί σε ότι αφορά υδρογονάνθρακες και έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top