0
Αντιαρματικός εκτοξευτής AT-4 των 84 χλστ. ήταν τελικά τα δύο όπλα που εκλάπησαν από τη βάση ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο. 


Πρόκειται για ένα τύπο αντιαρματικού όπλου που μέχρι και τώρα δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι διαθέτει το ΠΝ και που χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις (ΔΥΚ).

Η βάση ως γνωστόν χρησιμοποιείται ως σταθμός εφοδιασμού και εξοπλισμού ομάδων ανορθοδόξου πολέμου του ΠΝ, προκειμένου σε περίοδο κρίσης να μην χρειαστεί να πλεύσουν με κρίσιμο οπλισμό αλλά και για να μεταφέρονται περισσότεροι άνδρες.

Το όπλο δεν χαρακτηρίζεται ως ακριβό, έχει τιμή περί τα 1.500$ σε διακρατικές συμφωνίες αγοράς αλλά η τιμή αυτή φυσικά  μπορεί μέχρι και να εκατονταπλασιαστεί, αναλόγως της χρήσης που θέλει να κάνει ο αγοραστής, της περιοχής που βρίσκεται και του γενικού γεωπολιτικού περιβάλλοντος και φυσικά του υποψήφιου… στόχου.

Το όπλο που παράγει η Saab Bofors Dynamics δεν είναι της κατηγορίας του επαναχρησιμοποιούμενου εκτοξευτή, είναι δηλαδή «ρίχνε και πέτα», έχει βάρος 6,7 χλγρ., ενώ στην έκδοση AT4-CS αυτό ανέρχεται στα 8 χλγρ.

Το μήκος του ανέρχεται στο ένα μέτρο (102 εκατ. για την ακρίβεια) αναπτύσσει ταχύτητα 290μ/δευτ. (περί τα 1044 χ.α.ω.) και έχει δραστικό βεληνεκές τα 300μ. και μέγιστο τα 500μ. ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέγιστη εμβέλεια φτάνει τα 2.100 μ. Η πολεμική κεφαλή ανέρχεται σε μισό κιλό περίπου (440 γραμ.) και είναι της κατηγορίας HEAT, δηλαδή υψηλής εκρηκτικότητας.

Στο όπλο χρησιμοποιούνται οπτικού τύπου σκοπευτικά, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με νυκτερινό.


Σε ότι αφορά τώρα τις έρευνες ο οπλονόμος φαίνεται ότι είναι ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά.

Ο οπλονόμος είναι ο άνθρωπος ο οποίος από τον Δεκέμβριο είχε καταμετρήσει το συγκεκριμένο υλικό, είχε προχωρήσει τις καταμετρήσεις και εκεί έχουν εστιάσει τις αναζητήσεις τους τόσο οι ανώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν φτάσει στη Λέρο, αλλά και η Αντιτρομοκρατική.

Η εξέταση εστιάζεται στο να χτιστεί το προφίλ του χρονικού, δηλαδή τι έχει συμβεί τους 9 μήνες, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

 Αν έχει συμβεί κάτι και δεν έχει αναφερθεί, αν τυχόν έγινε η καταγραφή ή έγινε ένας τυπικός έλεγχος τον Δεκέμβριο, όταν και παρέλαβε ο οπλονόμος και αν τυχόν έχει γίνει κάτι άλλο, το οποίο δεν καταγράφηκε ακόμη και στα έγγραφα τα οποία υπάρχουν στη συγκεκριμένη αποθήκη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top