0
Το «τελευταίο αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που πέθανε ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή ανακοπή στον Πτελέο Μαγνησίας, είπαν συγγενείς και φίλοι.




Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Συγγενείς, φίλοι και κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του στα 40 χρόνια καριέρας του ήταν εκεί για να τον αποχαιρετίσουν. 


Στην κηδεία του ήταν εκπρόσωποι τόσο του πολιτικού κόσμου, όσο φυσικά και του καλλιτεχνικού.

Το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα.


Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Γιοκαρίνης, Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Παντελής Θαλασσινός, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Θηβαίος, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Βασίλης Καζούλης, Στάθης Δρογώσης ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.












Στον επικήδειο ο Διονύσης Τσακνης είπε:

"Θα μου λείψει Λάρυ μου το μισό μου όνομα. Θυμάσαι που δεν μας άφηνε ένας αστυνομικός να περάσουμε για το Θέατρο Βράχων γιατί όπως έλεγε είχε μια συναυλία Τσακνής - Μαχαιρίτσας; Θα μου λείψουν και οι καυγάδες μας. Σ' αγαπάω".




Ο γιατρός του, στον δικό του επικήδειο είπε:


"Στην εγχείρηση το 2000 έλεγε, παιδιά εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Αν μπορούσα θα έπαιρνα την κιθάρα μου και θα έφευγα σε μια κορφή και όσο κρατησω. Αλλά έχω ρε παιδιά μια κόρη 4 χρόνων και δεν θέλω να αφήσω στην Ελένη όλη την ευθύνη. Σαν γιατρός να απαντήσω σε ένα γιατί. Ο Λαυρέντης ως ανυπότακτος ροκάς ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Είχε όμως μια κακοήθη στεφανιαία νόσο που τον ανάγκασε να κάνει μπαλονάκι στα 44. Από τότε τον ξέχασε η νόσος. Είχε μια ατυχία. Θέλαμε όταν τον ξαναθυμηθεί η ασθένεια να μας δώσει την ευκαιρία να τον φροντίσουμε. Δυστυχώς το έμφραγμα χτύπησε το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς. Σαν αυτούς τους θανάτους που βλέπουμε στα γήπεδα. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων που σε περιμένουν οι φίλοι σου να σκαρώνετε τραγουδάκια".






O Νίκος Πορτοκαλογλου διαβάζοντας επίσης τον επικήδειο που ετοίμασε για τον άνθρωπο με τον οποίο χθες θα έπαιζε μαζί χθες στο Ηρώδειο είπε:

"Χθες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο, κάθισα να γράψω ένα τελευταίο αποχαιρετισμό. Είχαμε τέσσερις δεκαετίες παράλληλων διαδρομών αλλά μόλις φέτος κάναμε την πρώτη μας πρόβα. Δεν τις αγαπούσε τις πρόβες ο Λαυρέντης. Μπήκε στο στούντιο φουριόζος και άρχισε να φωνάζει. Ωχ σκέφτηκα, έμπλεξα με φωνακλα. Μετά όμως κάποιος πέταξε ένα αστείο και έσκασε χαμόγελο. Χρειάστηκαν μόνο τρεις μέρες να καταλάβω ότι έμπλεξα με φωνακλά με χρυσή καρδιά. Ειλικρινή και ευθύ σε βαθμό κακουργηματος.


Στη σκηνή θαύμασα τη δύναμη που είχε σαν εμπνευστής. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο. Κατεβήκαμε από τη σκηνή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου; Έρχεται ακόμα ο κόσμος και μας ακούει. Δεν μας βαρέθηκε. Έρχεται και τραγουδάει τα τραγουδάκια μας. Τι άλλο θέλουμε;".















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top