0
«Δεν ήταν προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών" και "δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Ερντογάν με τον χάρτη» είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο για τα εθνικά μας θέματα.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε για την "Συμφωνία των Πρεσπών":

"Υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. Επιζήμια ναι, προδοτική όχι. Δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη σε κανέναν. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία. 

Οφείλει η Ελλάδα να τηρήσει απέναντι στη Β. Μακεδονία τις συμβατικές της δεσμεύσεις, όμως και το είπα στον Ντιμιτρόφ ξεκάθαρα, πρέπει να τηρήσουν και αυτοί απολύτως, στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία τις δικές τους δεσμεύσεις" .

Ερωτηθείς αν έχει κλειστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν απάντησε ότι:

"Oχι που να το γνωρίζω. Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού χθες ήταν πολύ ισορροπημένη, μια τοποθέτηση που θέτει τη συνάντηση με τον Ερντογάν μέσα σε ένα πλαίσιο, λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει αυτό, αυτό και αυτό, πάρα ταύτα πρέπει να υπάρχουν οδοί επικοινωνίας.


Δεν μιλάμε για συνάντηση συγχωροχάρτι, ή συνάντηση στην οποία ο Πρωθυπουργός αγνοεί τα όσα απαράδεκτα κάνει η Τουρκία, τόσο στο Αιγαίο όσο και εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνάντηση εξ όσων γνωρίζω δεν έχει κλειστεί".

"Είναι ορισμένα πράγματα που κάνει η Τουρκία που ειλικρινά δυσκολεύομαι να τα καταλάβω έστω κι αν προσπαθώ να μπω στα δικά της παπούτσια. Η φωτογράφιση του Προέδρου Ερντογάν μπροστά σε έναν χάρτη, τι έννοια έχουν αυτά τα πράγματα;

Ειλικρινά μου ξεφεύγει. Η Τουρκία το κάνει δύσκολο για εμάς, δεν μας βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε έναν νοήμονα διάλογο, να βρούμε άκρη.

Στο τέλος, τέλος η συνεργασία πάντοτε βοηθάει και προάγει. Εμείς είμαστε η μόνη χώρα που θέλει μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη Τουρκία και μια Τουρκία μέλος της Ε.Ε. Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. Να σταματήσει να φέρεται σαν ταραξίας.

Να σταματήσει να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, δεν μας το κάνει εύκολο η Τουρκία. Δεν πρόκειται να απελπιστούμε.

Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, χτίζουμε τις συμμαχίες μας, ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και λέμε στην Τουρκία ότι εφόσον σταματήσει όλα αυτά τα περίεργα μπορούμε να καταλήξουμε κάποια στιγμή σε σοβαρό τρόπο συζήτησης και επίλυσης των διαφορών μας. Αλλά δεν μας το κάνει εύκολο η Τουρκία" συμπλήρωσε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top