0
Στην «ξαφνική και δίχως λόγο σύλληψη» επέμειναν και οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν μετά τον Δημ. Αγριογιαννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 


Ο Μάρκος Ευγενικός, που φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου Περάματος, δεν κατάφερε να πείσει το Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων για το πώς ο ίδιος αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του αναγνωρίστηκαν από τους Αιγύπτιους αλλιεργάτες ως οι δράστες της επίθεσης σε βάρος τους.

«Εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν. Δεν έχω καμία σχεση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τί έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων» είπε στο δικαστήριο τονίζοντας δε, ότι ο Αναστάσιος Πανταζής -φερόμενος ως ο πυρηνάρχης Περάματος- δεν έχει καμία σχέση με τη Τοπική Οργάνωση Περάματος!

Ευθύνες στην εφέτη ειδική ανακρίτρια προσπάθησε να επιρρίψει και ο Θωμάς Μαριας, που απολογήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η απολογία του ενώπιον της δεν είναι αληθινή, καθώς «πιέστηκε» να πει ότι δύο άνδρες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Μου είπε ότι θα πάω σε στρατιωτικές φυλακές γιατί ήμουν φαντάρος.Ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τί υπέγραφα. Δεν πρέπει να βαζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν εχει σώας τα φρένα ένα παιδί 20 χρονων»ανάφερε απολογούμενος, για να λάβει το σχόλιο της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη: «Χρησιμοποιείτε μια τακτική όλοι. Δεν ξέρω τί εχετε σκεφτεί όλοι».

Ο κατηγορούμενος σχολίασε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν θέμα τύχης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωσή μας ισχύει το ‘όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί’. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γιατί δεν ρώτησε τα θύματα από που τον αναγνωρίζουν, αφού δεν έλαβε μέρος στην επίθεση, απάντησε: «Το σκέφτηκα αλλά αν το έκανα, μπορεί να είχα μπλέξει παραπάνω. Πάνω στην αγανάκτηση και στα νεύρα κάποιον θες να κατηγορήσεις. Εμάς έδειξε η αστυνομία, εμάς βρήκαν. Οποιοσδήποτε και αν ήταν στη θέση μας, θα έλεγαν ότι τους αναγνωρίζουν. Και εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα. Ήταν αγανακτισμένοι. Έπαθαν ζημιά στα αυτοκίνητά τους, στο σπίτι τους, ένας άνθρωπός τους ήταν σοβαρά χτυπημένος» κατέληξε κατά την απολογία του. 

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top