0
Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισε κτηνοτρόφος στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου όταν επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες – Παρασκευή απόγευμα 13 Σεπτεμβρίου - το χώρο που σταβλίζει το ζώα του (βοοειδή και πρόβατα).  


Τρεις αγελάδες - που ήταν μάλιστα και εγκυμονούσες - είχαν εκτελεστεί με όπλο.

Ο κτηνοτρόφος αρχικά αντίκρισε σε μια γωνιά του κτήματος μια σκοτωμένη αγελάδα που την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι. Πριν προλάβει να συνέλθει και να καταλάβει τι έχει συμβεί, στο άλλο άκρο του κτήματος αντίκρισε άλλες δύο αγελάδες νεκρές, πυροβολημένες με τον ίδιο τρόπο στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου και λίγο αργότερα ήρθαν και άνδρες από την ομάδα σήμανσης για να εξετάσουν το χώρο ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και κτηνίατρος από την Καλλονή.  Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κτηνίατρος εξέτασε τα νεκρά ζώα και διαπιστώθηκε ότι είχαν πυροβοληθεί με μονόβολο στο κεφάλι. Σοκαρισμένος  ο κτηνίατρος έβγαλε μέσα από τη κοιλιά των νεκρών ζώων τα  ζώα που ήταν έτοιμα να γεννηθούν σε λίγες ήμερες … Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κτηνίατρος «Πρώτη φορά στην καριέρα μου αντικρίζω τέτοιες εικόνες. Η φρίκη που είδα δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο κτηνοτρόφος έχει τα ζώα σε περιφραγμένη περιοχή – υπάρχει μάλιστα και ηλεκτροφόρα περίφραξη – και από το σύνολο των 18 βοοειδών που έχει, ο δράστης ή οι δράστες επέλεξαν να εκτελέσουν τα 3 που ήταν έτοιμα να γεννήσουν.  Πρόκειται για καθαρή πράξη εκδίκησης που ξεπερνάει κάθε όριο.

Αν και έγινε προσπάθεια να βρεθούν κάλυκες και εξονυχιστική έρευνα της περιοχής αυτό δεν κατέστει εφικτό καθώς η έκταση είναι μεγάλη και υπάρχει σε πολλά σημεία βλάστηση που καθιστά δύσκολη την έρευνα.

Μιλώντας ο κτηνοτρόφος στο Lesvosnews.net ανέφερε ότι δεν είχε με κανέναν σοβαρές προσωπικές διαφορές που θα οδηγούσαν κάποιον σε μια τέτοια πράξη εκδίκησης.  Μάλιστα εξέφρασε φόβους και για τη ζωή του καθώς όπως είπε "αυτός που σκοτώνει με τόση ευκολία ζώα μπορεί να σκοτώσει και ανθρώπους. Είναι πάντως χωρίς αμφιβολία μια  αρρωστημένη πράξη εκδίκησης."

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου διεξάγεται έρευνα προς κάθε κατεύθυνση. 

Ο κτηνοτρόφος κλήθηκε προχθές εκ νέου για κατάθεση.  Αυτό που ζητάει ο κτηνοτρόφος είναι να ενταθούν οι έρευνες και να αξιοποιηθεί κάθε πληροφορία που έχει δώσει.  Ζητάει μάλιστα να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να εξεταστεί το στίγμα κινητών τηλεφώνων που είχαν λάβει σήμα από κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται κοντά στον τόπο του συμβάντος.  Το συμβάν σύμφωνα με εκτιμήσεις πρέπει να έγινε το ξημέρωμα της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου. 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των τριών ζώων έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και έχει καλλιεργήσει μια απίστευτη φημολογία. 

Η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη γιατί κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φθάσει το οπλισμένο χέρι που κυκλοφορεί ελεύθερο στον Πολιχνίτο…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top