0
Ακόμα και με τον Ρίτσαρντ Γκιρ «τα έβαλε» ο ηγέτης της Λέγκας, Ματεό Σαλβίνι μετά την έκκληση που απηύθυνε ο διάσημος ηθοποιός στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι, ανοιχτά των ιταλικών ακτών, 160 πρόσφυγες.




«Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», απάντησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.


Ο υπουργός Εσωτερικών ενέπλεξε και τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην προεκλογική του εκστρατεία, που επί της ουσίας έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, μετά την προαναγγελία του Ματέο Σαλβίνι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι. Με τον Σαλβίνι να αρνείται, όμως, να το δεχθεί στα ιταλικά χωρικά ύδατα.


Οι πρόσφυγες διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα και έχουν το δικαίωμα να προσεγγίσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής του κινήματος Open Arms.


Το πλοίο πλέει αυτήν τη στιγμή σε διεθνή ύδατα κοντά στο νησί της Λαμπεντούζα, περίπου στα μισά της απόστασης μεταξύ Τυνησίας και Ιταλίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top