0
Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες και οι απειλές από την Άγκυρα καθώς καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.


Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Ήδη ο Πορθητής, το Γιαβούζ και το Barbaros βρίσκονται στην περιοχή” και πρόσθεσε:

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας από το κατάστρωμα της τουρκικής φρεγάτας που συνοδεύει το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" στην κυπριακή ΑΟΖ εκτόξευσε απειλές κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Μιλώντας στο προσωπικό της φρεγάτας της Τουρκίας, ο Ακάρ μίλησε πάλι για «γαλάζια πατρίδα». «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις, να επωφελούνται από τον πλούτο και θα παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, πρακτικές, μέθοδοι. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Για αυτό, κανένας δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας», είπε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top