0
Πριν καλά καλά, ηρεμήσει το εκλογικό σώμα από την αλλαγή της κυβέρνησης και την ανάληψή της από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άρχισαν τα... όργανα!Ο νέος πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον μέχρι πρότινος κάτοικο του Μεγάρου Μαξίμου, Αλέξη Τσίπρα, φανέρωσε ταχέως τις προθέσεις του για το τί περιμένει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, το διάστημα της διακυβέρνησής του.Ο πορφυρογένητος Κυριάκος, επέλεξε τον αρχιΠΑΣόΚΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (το πραγματικό του επώνυμο είναι Κοεμτζόγλου), τοποθετώντας τον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 


Επέλεξε αυτόν ο οποίος κατά δήλωσή του παραδέχθηκε πως υπέγραψε Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει επειδή είχε δουλειά και δεν προλάβαινε!!!
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε παρακάτω τη δήλωση που είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2012:«Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι, επαναλαμβάνω ότι το Μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου.

Ίσα-ίσα το αντίθετο. Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής.

Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.

Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στην Βουλή να ψηφίζουμε και στην διακυβέρνηση να συναινούμε.

Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά.

Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το Μνημόνιο.

Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική.

Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.

Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό».

Ο πορφυρογένητος Κυριάκος, επεφύλασσε μία ακόμη ευχάριστη... έκπληξη για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τοποθετώντας στο υπουργείο Εργασίας τον άνθρωπο ο οποίος το 2013 μείωσε κατά 22% τον κατώτατο μισθό, υποβιβάζοντάς για το... καλό μας (!) από τα 751 μεικτά στα 586 μεικτά!!!

Το όνομα αυτού, Γιάννης Βρούτσης!


Ο «νέος» υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Δείτε τί έλεγε το 2013:Δείτε πώς κατεδάφισε τους μισθούς και τις συντάξεις:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top