0
«Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια».


Τα παραπάνω υποστήριξε στην απολογία του στο δικαστήριο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε, αρνούμενος ότι γνώριζε οτιδήποτε για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο», και την περιβόητη μοτοπορεία στην Ηλιούπολη.

Ο Νίκος Μίχος, φωτογραφίες του οποίου, περιλαμβάνονται στη δικογραφία τόνισε ότι δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία, προσθέτοντας θα ήταν «ηλιθιότητα» να συμμετέχει χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου, σχετικά με το ποιος οργάνωσε την επίμαχη μοτοπορεία στο τέλος της οποίας σημειώθηκαν τα επεισόδια στο «Συνεργείο», ο πρώην βουλευτής άφηνε αιχμές κατά του Ιω. Λαγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση έγινε από την τοπική Πειραιά και Νίκαιας.

Εξηγώντας πως βρέθηκε στο σημείο, είπε ότι επικοινώνησαν μαζί του από «τα κεντρικά στη Μεσογείων», ζητώντας του να συμμετέχει σε διανομή φυλλαδίων.

«Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής. Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

«Επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες, κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί» είπε, ενώ τοποθέτησε τον Ιω. Λαγό στο σημείο, λέγοντας πως κάποια στιγμή: «Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί, τονίζοντας ότι «δεν έγινα βουλευτής για να κάνω μανούρες».

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top