0
Την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την υπερψηφίσει.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εκείνος είναι που με την υπεροφολόγηση και γονατίζοντας την μεσαία τάξη πέτυχε τα υπερπλεονάσματα. Εγώ μιλάω για την μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην μείωση του αφορολόγητου, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η μείωση του αφορολόγητου ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει ότι άνθρωποι με εισοδήματα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσουν έναν μισθό τον χρόνο».

«Εμείς καταψηφίσαμε την σχετική νομοθετική διάταξη ενώ μόλις ανοίξει η Βουλή, καταθέτουμε τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί για αυτό και εμείς θα βάλουμε πλάτη, αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το «μπαλάκι» στην επόμενη Κυβέρνηση. Αλλιώς, τον καλούμε να νομοθετήσουμε μαζί την ακύρωση της περικοπής του αφορολόγητου», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας και το κείμενο της τροπολογίας.

Δείτε το 1ο μέρος της συνέντευξης:


Δείτε το 2ο μέρος της συνέντευξης:


Σε ότι αφορά τα σχέδια του για την χώρα, εφόσον κερδίσει στις εκλογές, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε «θα κάνω την Ελλάδα πολύ-πολύ καλύτερη από αυτήν στην οποία ζούμε σήμερα. Θα φέρουμε τα παιδιά μας που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Έχει χαθεί η ελπίδα από μια γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Επιθυμώ να είμαι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσω σε μια διαρκή ανάπτυξη».

«Σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη η καχυποψία για εμένα που ακόμη δεν έχω δοκιμαστεί στην βάσανο της Πρωθυπουργίας. Ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί. Εγώ ζητώ μια ευκαιρία, την οποία είχε ο κλ. Τσίπρας και απέτυχε», επεσήμανε προσθέτοντας «από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι θέλω να υπογράψω με τους πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, για να γίνουν πράξη οι προτάσεις μας για μια «φωτεινή Ελλάδα». Δεν προτρέχω. Σέβομαι απόλυτα την ιδιαιτερότητα κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Λέω στους συνεργάτες μου να μην ράψουν ακόμη «εκλογικά κοστούμια», αλλά θα ήμουν ανεύθυνος όμως εάν ένα κομμάτι του χρόνου μου δεν το αφιερώνω σε αυτό που βλέπω να έρχεται».




Για τις περικοπές δώρων και την 13η σύνταξη

«Αποτελεί κλασσικό παράδειγμα fake news το πώς ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Δεν έχω πει ποτέ ότι θέλουμε να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Το αντίθετο, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για επιστροφή της 13ης σύνταξης, υπάρχει όμως έμμεσος τρόπος να ενισχυθεί το εισόδημα τους, εάν πχ. Βρουν τα παιδιά τους δουλειά κι έτσι δεν χρειάζεται να δίνουν μέρος της σύνταξης τους για την συντήρηση των άνεργων μελών της οικογένειας ή ένα μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν κριθεί παράνομες, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε «θα σεβαστώ απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά και στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών θα δώσουμε ότι πρέπει στο πλαίσιο που αντέχει η ελληνική οικονομία».

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει σε διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ αποτελεί ένα θέσφατο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερφορολογώντας πολίτες και επιχειρήσεις το καταφέρνει για να δώσει μετά ψίχουλα. Παίρνει το καρβέλι και δίνει ένα αντίδωρο στους πολίτες», είπε επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη για το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι πρώτες μας δεσμεύσεις για μείωση των φόρων θα τις κάνουμε άμεσα, από τον Προϋπολογισμό του 2020. Οι συνομιλητές μας ξέρουν ότι μια διαφορετική πολιτική είναι αδιέξοδη αυτή για τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια».

«Για το Ελληνικό δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια. Τι λείπει; Δύο υπουργικές αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες. Όπως στον Πειραιά, δεν μπορεί το ΚΑΣ να έρχεται κατόπιν εορτής και να κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο την μισή πόλη. Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας «για εμάς οι επενδύσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, για την δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, όχι δουλειές των 400 ευρώ. Αύξηση μισθών μπορεί να γίνει και με έμμεσο τρόπο, εάν πχ. δοθεί στήριξη στις μητέρες εργαζόμενες με την ύπαρξη παιδικών σταθμών», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.



«Μύδροι» για Πολάκη και Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας ότι είναι «ανεξήγητη η κάλυψη που προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον Πολάκη, του οποίου όλος ο πολιτικός βίος είναι χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός. Η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη ήταν μια ηθική υποχρέωση που είχα μετά και την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Σε ότι αφορά τις εκλογές είπε ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και θα πουν ένα «ως εδώ» στον Τσίπρα. Εγώ θέλω μια μεγάλη διαφορά, μια πλατειά και ευρεία νίκη της ΝΔ και μια απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι έχε σημασία πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει η ΝΔ, η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρωβουλής», ενώ συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα, δεν ξέρουμε ποιόν στηρίζει ο κ. Τσίπρας για Πρόεδρο της Κομισιόν. Είδαμε και τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα με την στήριξη του στις εκλογές της Ισπανίας, όπου επιχαίρει για την επικράτηση του υποψηφίου του κόμματος που συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».

«Είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρίσκει μια κομματική διάσταση που δήθεν να τον βολεύει, μέχρι και σε μια ανθρώπινη τραγωδία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να πάρει θέση για την τραγωδία στην Καλαμάτα και τον σάλο που έχει ακολουθήσει.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σαϊτοπόλεμο, αλλά και στις μπαλωθιές στην Κρήτη, που δεν είναι μια φορά τον χρόνο, αλλά συνέχεια. Είναι κάτι που συχνά συνδυάζεται με αλκοόλ και παράνομη οπλοχρησία. Πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και το κοριτσάκι που δίνει αγώνα για να μείνει στην ζωή. Πρέπει να σκεφθούμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει το έθιμο με τον σαϊτοπόλεμο, όπως και αυτό με τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τον Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την ΝΔ, «ήταν άστοχη η πρώτη δήλωση του κ. Νίκα, την διόρθωσε και δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα».

«Η πολιτική υπέρ των ελίτ»

«Θα μου δοθεί η ευκαιρία και στην Βουλή να αντιπαρατεθώ με τον κ. Τσίπρα για το ποιος πολιτεύεται για την ελίτ και ποιος για τους πολλούς. Όταν εγώ μιλάω για την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις επενδύσεις όπως αυτή στο Ελληνικό, για την μείωση των φόρων στα μερίσματα, όταν μιλάω για την Ασφάλεια και την Παιδεία, εγώ μιλάω για την ελίτ ή για τους πολλούς». Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Εκείνος ο οποίος έχει στο ευρωψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο που είναι ταυτισμένος με την διαπλοκή, τον κ. Κόκκαλη, τον μόνο άνθρωπο που έχει παππού, αλλά δεν έχει μπαμπά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top